0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

本來已經唔算多母乳, 陪月係度煲好多湯水, 每次泵都係2安幾3安, 1日泵6次左右, 有時埋下身喂,一耐唔泵個胸會谷得好緊要宜家陪月走咗2日, 無人幫手, 自己會煲代茶, 小咗湯水, 所有野都要自己黎,凑bb洗衫洗奶樽沖涼, 煮飯食洗碗,小咗時間休息同泵奶, 由每朝早3安奶得返2安, 有時仲1安, 個胸細咗同埋唔谷唔硬, 好擔心好快無奶比bb食

宜家已經係半人奶半奶粉, 奶粉食雅培綠色有機果隻,一直食都無問題, 一日2至3次便便, 但1個月2罐, 成千蚊好貴, 因為阿囡有時會開好奶又掛住玩唔肯食, 到肯食又隔得耐要重新開過好浪費, 諗緊轉便啲既雪印或者牛欄牌

大宅

Cmeimei22 發表於 19-10-8 18:51
本來已經唔算多母乳, 陪月係度煲好多湯水, 每次泵都係2安幾3安, 1日泵6次左右, 有時埋下身喂,一耐唔泵個胸 ...

雪印好似好點,啲人話雪印bb皮膚靚點

男爵府

其實食得好唔好轉黎轉去了,買左唔岩食罐奶粉又浪費左錢去買..我仔出世跟醫院個期餵雪印都係半人奶半奶粉,但飲完好多痰聲,我食左一個月都轉左Eleva ... 一個月都2-3罐食到7個月大轉2號,2號開始有買一送一劵申請,其實捱貴奶粉都係頭幾個月

別墅

啱食就唔好轉啦,如果陪月走咗乜嘢都要自己做嘅話,應該會越來越少人奶

首頁

尾頁

跳至