時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

Yee0113 發表於 19-10-9 20:36
唔知差人最近系大埔用警車,去撞示威者又系乜解釋?
唔通香港腳發作?!
...

啲曱甴衝出馬路,就唔好怪人架車撞到佢啦!
曱甴都香港腳發作?

禁止訪問

珍珠宮

A_lcy 發表於 19-10-9 19:57
蒙頭蒙面,依家警察都係咁

警察蒙面係為咗保護頭部唔好受到暴徒嘅襲擊。
曱甴蒙面係為咗掩飾身份等佢哋可以為非作歹殺人放火。
其實個目的都好大分別!

不過我支持大家一齊除面罩㗎!
警察光明正大捉暴徒,怕你有牙?睇下點?
但係你代表到邊隻曱甴肯除面罩呢?

珍珠宮

A_lcy 發表於 19-10-9 19:53
有,咁警察又可以行私刑?

我答你:警察用嘅係武力唔係私刑

我每日淨係見到曱甴執行私刑
周圍好似乞衣咁問人攞錢
唔開心就打爛人哋架車
唔俾錢就打人
唔鍾意又打人
唔順眼就四處破壞、放火

到今天都唔同呢啲暴徒割蓆嘅人,心理已經唔正常!

些芬易呢焚    發表於 19-10-10 11:19

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

榮盛 發表於 19-10-8 21:28
很多媽媽好激氣,很多媽媽好唔抵得d衰人特登破壞,好多媽媽好擔心自己細路會被傳染壞習慣好似粗口爛舌,搭 ...

新聞已經勁少睇!只每朝睇一陣晨早新聞,先叫醒個女,佢起咗身我就轉台!
因為早前啊女同我一齊睇新聞,佢見到黑衣嘅行為,驚到喊又要我抱又震咁... 啊女話佢地 very bad,打爛晒D嘢,阻住條馬路唔俾車車行,唔聽警察叔叔話返屋企!所以唔再同佢一齊睇新聞,宜家只睇 now tv 電影、兒童、動物、生活頻道!
同佢落街,佢見到地下俾人噴咁字、隧道天橋變「壁佈」,佢會「D示威者整到污糟晒!」....
唉..... 佢問我可唔可以撕走D紙紙! 唉..... 又唔可以即時教正確嘅嘢,只可叫佢停咀仔安靜快行,急步拖走佢.....

大宅

媽媽們加油吧 自己辛苦養大的孩子,不要比人害左,多陪伴,不要讓他們有時間上街,過左呢個時間先,叛逆期小朋友正是以為自己咩都明 咩都得既時期,好易被人利用。

大宅

回覆樓主:

一齊努力

大宅

sukicloud 發表於 19-10-9 17:08
連登好和平
難道有兩個連登?

放心,我見到尼個回覆都忍吾住笑左……

連登詛咒人X全家的po……估計系可以自動選擇性跳過
可惜我沒尼個自動篩選功能……

真真假假,都系要自己去連登看看才知道真相

BK絕對充滿智慧和愛……

有時候都會因為太激心而發怒鬧幾句……但絕對比不上連登……看來除了抹黑警察……還有抹黑BK的任務

些芬易呢焚    發表於 19-10-10 11:16

水晶宮

wai4919 發表於 19-10-9 21:51
想只係少部份學生係出去暴力,如果計學生百分比,應該唔多。

希望在明天,64之後,中國也強大了。世時好 ...

希望在明天

水晶宮

cyffanny 發表於 19-10-9 22:25
呢度唔嚴重,最嚴重係fb

FB d媽媽先恐怖

大宅

回覆樓主:

非常同意樓主所說!每位媽媽最基本顧好自己家裡的孩子,就是為香港的和平盡一分力!

水晶宮

lalalumlum 發表於 19-10-9 22:49
教一定教,我會同女討論政府做錯咩,示威者做錯咩,用暴力解唔解決到?留案底後後果?要有權力先話到事! ...

欣賞你,很理性的討論

男爵府

同意樓主,作為父母,管好自己的家,幫助小孩建立正確的道德觀念、良心,明辨是非,不要被人利用,知道世界的險惡。我們一同努力,對抗暴徒和他們的支持者!

大宅

babyf 發表於 19-10-9 21:16
班暴徒老屈警察扮佢哋破壞,咁肯定咪即塲私了佢囉,又唔見班黑衣出手?成班暴徒淨係識打阿伯、敢做唔敢認, ...

啱呀!各位手足,見到有人向警察掟氣油彈時,肯定係警察扮架!超級肯定係啦!應該即刻 C了佢呀!唔好比警察損污咗暴徒嘅正義、偉大、純潔、高尚嘅情操呀!

大宅

Kathy1018 發表於 19-10-9 22:31
人哋成立咗臨時政府喇,身分證同陰司紙都出埋囉,埂係齊上齊落
呢隻曱甴國民個名改得好有文采,好好笑!烏卒卒!

大宅

lalalumlum 發表於 19-10-9 22:49
教一定教,我會同女討論政府做錯咩,示威者做錯咩,用暴力解唔解決到?留案底後後果?要有權力先話到事! ...
思維好清晰,做得好好呀jm!

公爵府

榮盛 發表於 19-10-8 21:28
很多媽媽好激氣,很多媽媽好唔抵得d衰人特登破壞,好多媽媽好擔心自己細路會被傳染壞習慣好似粗口爛舌,搭 ...

大家努力,每人做好自己家庭,力量雖小,積少成多,進行我地嘅c9救港計劃!

首頁

尾頁

跳至