自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

因最近香港情況,好多人都會考慮移民,之前都上網見到一間叫global visx 加拿大移民公司,話一年拿到加拿大楓葉卡,睇完佢地既介紹直播和電話咨詢,發覺好有問題,當然我冇上檔啦,但都想share大家知道有好多這類移民公司睇中最近香港既情況,心急想移民,設下既騙案。

大部份搞黎類移民公司都係內地人(emoji)佢地係加拿大住,形式係話大部分搞移民個d香港人都5夠分,如果要夠分其中一個辦法係僱主擔保。加拿大5同較細省因要新移民,所以佢地係較細的省找不同既工種,然後叫當地僱主配合扮請人,然後打假報紙廣告話當地請5到人,然後要請新移民,所以就可以一年一個家庭拎到楓葉卡.

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

如已被騙可以怎樣做?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血金章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 whatsuphk 的帖子

之後呢? 我都聽過一間係咁樣介紹,有咩問題?

洋房

加拿大移民公司騙案~請廣傳2

承第一個post, 整個移民計劃需要15萬加元,首先交文件比佢審視就要比4萬加元,第一風險是多數黎類移民公司主要靠email或電話聯絡,越洋簽contract。第二係如有十個job offer ,但有20個申請人,每人4萬加元佢都幾肥仔,甘多出既申請人不斷係甘排,慢慢審批可以玩好耐。第三係間公司靠5靠得住,份工係真係假冇人知。
當然移民公司和僱主會分左申請人好多錢,然後扮假出糧比番申請人假做出糧記錄騙移民局。
最後係就算騙過移民局,成功拎到楓葉卡,如果有人篤灰或僱主公司之後有咩問題比移民局查到,到時錢又冇曬卡又被取消成家大細番香港,此終這類是黑吃黑你又5告得佢,大家要注意風險

大宅

netbieshan 發表於 19-10-8 22:20

雇主擔保是無問題的,有當地雇主請,express entry 的話會加分。但如果呢個雇主吾係自己(類似投資移民方式)或你要付款出糧比自己便很有問題。被發現移民局可以廢除你身份,就拜拜加拿大。
我朋友找一些中介差點中招,好彩他嫌貴再搵到間多倫多香港人的律師樓教他用正式express entry 申請才搞掂。

wcpcelia    發表於 19-10-9 12:00

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

一向都好多呢d 公司呃人,而家加拿大大收緊左移民,邊有咁容易

子爵府

2019新春慶豚圓

whatsuphk 發表於 19-10-8 21:44
因最近香港情況,好多人都會考慮移民,之前都上網見到一間叫global visx 加拿大移民公司,話一年拿到加拿大 ...

我知好多國家都有呢 d 公司

洋房

JudynHazel 發表於 19-10-8 22:00
如已被騙可以怎樣做?

現在到咩階段?

洋房

netbieshan 發表於 19-10-8 22:20

睇我第二個post
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22847645

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

移民最好是自己弄。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

因最近香港情況,好多人都會考慮移民,之前都上網見到一間叫global visx 加拿大移民公司,話一年拿到加拿大 ...

我都問左一間都係咁做,我覺得好無保障,所以reject佢

洋房

jandk 發表於 19-10-8 23:49
我都問左一間都係咁做,我覺得好無保障,所以reject佢

我都係,仲成日話就黎加價去引我

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

謝謝分享!

大宅

2019新春慶豚圓

其實間間 都係咁
只係包裝左 底下都係搵人扮請你 之後PR到手都係無左份工....

洋房

其實係未好難做到僱主擔保?

洋房

回覆 jannie1223 的帖子

請問你朋友怎樣找到僱主擔保?

洋房

Wingye 發表於 19-10-9 17:46
其實係未好難做到僱主擔保?

除非係當地好缺既工種或冇咩人肯做既工,你都估到係邊類工。或者係好專業個類工

大宅

Wingye 發表於 19-10-9 17:48
回覆 jannie1223 的帖子

請問你朋友怎樣找到僱主擔保?

是他的移民律師樓跟據他的專業教他去找。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

走緊法律‘la', 但事實又好多人成功。

大宅

2019新春慶豚圓

whatsuphk 發表於 19-10-8 23:38
現在到咩階段?

已報警!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊