0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

BB 2.5個月,唔肯食奶,不論人奶定奶粉都唔肯食,試過不同奶咀,不同size,不同環境,不同姿勢,都爆喊唔食。奶粉就第一個月食能恩,第二個月開始4餐人奶,一餐奶粉,奶粉食A+。但都係爆喊唔肯食。中西醫都睇過,入埋急症check過咩事都無,純粹唔食。
諗緊好唔好試下羊奶,有無媽媽都有比羊奶bb飲?

別墅

2019勳章

brandy.thy 發表於 19-10-9 13:45
BB 2.5個月,唔肯食奶,不論人奶定奶粉都唔肯食,試過不同奶咀,不同size,不同環境,不同姿勢,都爆喊唔食 ...

我仔之前濕疹,試過轉羊奶,但是他不肯飲,味道騷,難入口,不如你試試其他較甜的奶粉先啦

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
如果既然人奶同埋奶粉都唔食咪試下,可能喜歡

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
羊奶我自己頂唔順真係好蘇

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
唔似關奶粉事,因為你都試過轉奶粉,
可能你BB細食,或者厭奶期

別墅

noccbird 發表於 19-10-11 00:44
唔似關奶粉事,因為你都試過轉奶粉,
可能你BB細食,或者厭奶期

我未買羊奶呀,尋日試過襯個囡半睡半醒情況下餵奶,佢又肯食喎,咁應該似厭奶,哩個方法得就暫停用哩個方法餵啦

複式洋房

我覺得可以唔轉住,因為我個個都試過咁,
過一排自然就冇野正常番

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
brandy.thy 發表於 19-10-9 13:45
BB 2.5個月,唔肯食奶,不論人奶定奶粉都唔肯食,試過不同奶咀,不同size,不同環境,不同姿勢,都爆喊唔食 ...

我bb肯飲,holle, 卡洛塔呢都有飲,中醫話暖胃些

複式洋房

你小朋友都未夠3個月,唔好亂試呀,
睇左醫生冇事我覺得唔駛太擔心

別墅

我試過比bb 食羊奶佢唔肯食
而家佢食返s26 ultima

首頁

尾頁

跳至