懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為本身濕疹底,所以一向都用冇酒精,冇色素既護膚品,近來想轉用Avene 雅漾

想請教大家有冇推介呢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

minibobo_2019 發表於 19-10-9 15:36
因為本身濕疹底,所以一向都用冇酒精,冇色素既護膚品,近來想轉用Avene 雅漾

想請教大家有冇推介呢?

只要冇忌用成份,其實用一路用開嘅更好。大肚唔一定要轉產品的。懷孕期間皮膚可能比平時敏感,如果你本身濕疹就要更小心,冇必要就唔好轉。

複式洋房

EstrellaDamm 發表於 19-10-9 22:20
只要冇忌用成份,其實用一路用開嘅更好。大肚唔一定要轉產品的。懷孕期間皮膚可能比平時敏感,如果你本身 ...

請教下忌用成份有邊d 呢? 感謝

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
minibobo_2019 發表於 19-10-9 22:52
請教下忌用成份有邊d 呢? 感謝

美白成分,水楊酸(暗瘡野多數有),維生素A主要呢三樣。
我自己就冇特別換呀。

複式洋房

Hellobyethanks 發表於 19-10-10 07:48
美白成分,水楊酸(暗瘡野多數有),維生素A主要呢三樣。
我自己就冇特別換呀。
...

謝謝你,會留意番成份

別墅

MommyPanel勳章 BK Milk勳章

minibobo_2019 發表於 19-10-9 15:36

想請教大家有冇推介呢?
Avene ok ar! 我有時皮膚敏感,一用佢就好多了,你用開ok就冇問題。我大肚都轉哂用佢。

別墅

回覆樓主:

我都係用返平時用開個啲skincare,避開啲唔可以用嘅成分就ok

複式洋房

Archung106 發表於 19-10-10 11:55
我都係用返平時用開個啲skincare,避開啲唔可以用嘅成分就ok

明白明白:)

別墅

你可以去呢個網查下用開既野重啱唔啱而家用,有冇忌用成分:
http://www.cosdna.com/cht/product.php

另外如果想避清啲,化妝品最好停用有化學性防曬果啲~

複式洋房

nana125 發表於 19-10-10 15:04
你可以去呢個網查下用開既野重啱唔啱而家用,有冇忌用成分:
http://www.cosdna.com/cht/product.php

明白!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊