跳至

首頁

尾頁

複式洋房

下年預備出發到加拿大 Winnipeg ,搵左幾間物洗都要20K(船)。但本身無咁多行李寄。大約10-20箱(25kg),請問有無人知邊間/點樣寄最平

複式洋房

我上幾個星期收了箱 (VANCOUVER),用了七海....我其實都係睇呢度既人介紹,30-40箱同小量小傢具,用左佢個木箱
我地都萬五六.大概兩個月到 (由收走箱到收番D箱),

但佢寫明只DOOR TO DOOR,要搬入D要同工人傾
香港有入來上樓搬,收左D荼錢,加拿大入左車房入面的地庫

其實都滿意

大宅

kellyoms 發表於 19-10-12 15:09
我上幾個星期收了箱 (VANCOUVER),用了七海....我其實都係睇呢度既人介紹,30-40箱同小量小傢具,用左佢個木箱 ...

可否 pm 資料,謝謝

複式洋房

回覆 kellyoms 的帖子

謝謝,請問你也是Winnipeg 嗎?因為網上找好多都無做Winnipeg 個邊

大宅

Kellyoms, 你有無用Storage?
我有問七海, 因我有部琴所以琴一個價錢.
另一間報左一個貨櫃7萬.

複式洋房

我上幾個星期收了箱 (VANCOUVER),用了七海....我其實都係睇呢度既人介紹,30-40箱同小量小傢具,用左佢個木箱 ...

Pm 資料呀thx

大宅

我都想要資料,謝謝

複式洋房

可否pm資料?謝謝!

大宅

ellec_chan 發表於 19-10-22 09:19

謝謝,請問你也是Winnipeg 嗎?因為網上找好多都無做Winnipeg 個邊 ...

嚟Winnipeg 嘅家庭大多數用vanpac

複式洋房

回覆樓主:

如果得10-20箱,可以搵郵局,最平。全加拿大統一價錢。
可以先去郵局買箱,有不同size嘅箱,任君選擇,然後call貨van去郵局寄。D箱嚟到加拿大又唔駛親自去清關,方便快捷。
我記得寄一個20kg箱大概要HK$600.
結婚相都可以寄,只要唔超出總長度就可以

複式洋房

NewLife0 發表於 19-11-15 00:28
可以先去郵局買箱,有不同size嘅箱,任君選擇,然後 ...

you mean 香港郵局寄去加拿大?然後會去加拿大郵局自取?

複式洋房

NewLife0 發表於 19-11-15 00:28
可以先去郵局買箱,有不同size嘅箱,任君選擇,然後 ...

即係自己寄比自己?香港地址寄去加拿大地址?另外,請問填表格時,內載品填“old toys、old books”,物品類別選“gift”,咁樣可唔可以呢?謝謝!

複式洋房

For reference:
https://www.facebook.com/101092854680368/posts/103208387802148?d=n&sfns=mo

複式洋房

EM06 發表於 19-11-16 12:29
you mean 香港郵局寄去加拿大?然後會去加拿大郵局自取?

係呀,香港郵局寄去加拿大。如果你在加拿大住apartment, 妳就要去郵局攞,妳可以逐件攞,唔需要一次過攞。如果你住house, 郵局會直接放係你門口

複式洋房

klcat 發表於 19-11-16 17:33
即係自己寄比自己?香港地址寄去加拿大地址?另外,請問填表格時,內載品填“old toys、old books”,物品 ...

係呀,自己寄比自己,直接寄去加拿大地址。填表時,什麼也加過‘old’就可以了。最後每箱物品價錢要在CAD60留下,也不用清關,否則要打稅。舊嘢通常都唔值錢嘛(emoji)

複式洋房

NewLife0 發表於 19-11-17 04:14
係呀,自己寄比自己,直接寄去加拿大地址。填表時,什麼也加過‘old’就可以了。最後每箱物品價錢要在CAD6 ...

非常謝謝你呀!

大宅

經郵局寄果皮唔知有冇人試過呢?

複式洋房

巴士 發表於 19-11-25 17:48
經郵局寄果皮唔知有冇人試過呢?
我用郵局買既細箱寄過一箱,無出現問題,但一定要用幾層保鮮袋包到實唔好比啲果皮味度走出黎! 但係唔係每次都寄到就真係唔敢包!

首頁

尾頁

跳至