時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

佢係中學生以前從來冇參加過,昨晚晚飯時已話今年參加,我當時仲有為意。今早問他原來唔參加會比同學排斥!因D同學約埋著全黑衫

依家我仲好嬲,但又要冷靜對住喊緊嘅佢! 天呀,点解香港變到咁

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-10 10:16

珍珠宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Happy8861 發表於 19-10-10 06:44
佢係中學生以前從來冇參加過,昨晚晚飯時已話今年參加,我當時仲有為意。今早問他原來唔參加會比同學排斥! ...

屋企黑衫洗哂,無黑衫

複式洋房

佢係中學生以前從來冇參加過,昨晚晚飯時已話今年參加,我當時仲有為意。今早問他原來唔參加會比同學排斥! ...

其實一般平凡人,也是黑色衫較多
易襯,易打理,㯲污糟
如果男仔之家,約埋朋友著粉紅色你仲驚
平常心啦

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

你反應太大
小朋友約埋做一樣嘢好正常啫
唔係黑衫都有其他嘢
有乜好嬲

大宅

回覆樓主:

係囉,解釋畀佢聽咪得囉,都已經中學生啦,你唔使咁嬲㗎

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

要明白他感受到的壓力,反抗主流是一件很艱難的事,他以後仍然要在學校立足,黑衣不代表什麼,叫他記得自己的立場就可以。

水晶宮

回覆樓主:

唔係改左期咩 我仔學校係喎。。你 check下

別墅

halthepooh 發表於 19-10-10 06:59
你反應太大
小朋友約埋做一樣嘢好正常啫
唔係黑衫都有其他嘢

你上各IG 打反修例關注組 + 學校名/initial 就見到學生被毒害緊

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

著咩色只係外表,最緊要內心識分對錯,唔好做壞事,唔好被人唆擺做犯法嘅事,堅守底線

小菜豆    發表於 19-10-10 10:37

子爵府

我昨天分別在車站見到幾個全黑衫同口罩的人,有男有女,個女仲係中年婦人,冇咩嘢喎,到中午去歺廳,又一班全黑,起碼5-6個走入來食野,伙記同食客都好似平時咁。樓主勿太擔心。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

Happy8861 發表於 19-10-10 07:09
你上各IG 打反修例關注組 + 學校名/initial 就見到學生被毒害緊

佢哋嘅文宣真係無孔不入

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

咁佢同同學夾左,唔比參加當然會反彈,你concern 係政治,可能佢根本無想過,或者有想,但你反對佢想做既野,佢唔開心係正常。

別墅

bb2 發表於 19-10-10 07:08
唔係改左期咩 我仔學校係喎。。你 check下

你仔仔學校之延期即係代表他們敏感度高

侯爵府

2019勳章

我見有啲學校便服日要求唔可以著黑色衫,你叫亞仔留意下!我女就我行我素,從來都唔會理其他人要求,今日照著校服

水晶宮

Happy8861 發表於 19-10-10 07:16
你仔仔學校之延期即係代表他們敏感度高

我仲以為係主辦方延期添。。。。因為我地連舉行通告都未出

大宅

2019新春慶豚圓

約埋一齊著好平常姐,黑衫白衫亦唔需要太執著
莫講話中學生,我返工啲同事廿幾歲都鍾意約埋一齊著咩衫

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

嘩...原來政治
小心警察喎
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

琥珀宮

回覆樓主:

如果著得不合適。老師話會要求學生返屋企換衫先準再返學

珍珠宮

Happy8861 發表於 19-10-10 07:09

太毒
自由太多會令世人失去平衡

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bb2 發表於 19-10-10 07:21
我仲以為係主辦方延期添。。。。因為我地連舉行通告都未出

無改期喎!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊