懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
cherylloveu 發表於 19-10-10 14:30
回覆 Twobabe 的帖子

你是在公立生? 你指痛到頂唔順嗎?其實係點既痛,似唔似比人係咁用拳頭DUP頭個種痛 ...

痛。。。係便秘痛。。。好似好大舊屎痾唔出咁。。。我第一胎笑氣吸到斷片。。。我個女自己出來。我無push過就生左。。。不過做下yoga, 同練習呼吸法係有用嘅

大宅

回覆 juniusleung610 的帖子

咁都好呀,佢叫聽話易出阿相對你都痛少D時間嘛

你無用無痛嗎?
同埋最痛係咪猗柯B出黎個時?

我會散多D步同行樓梯
會KEEP住做骨盆底肌運動希望有幫助

我好驚呀~!!!!!

洋房

回覆 cherylloveu 的帖子

我私家生的,我無聽過身邊有朋友可以成功在公立要求用到無痛,而且我朋友以前在公立做產科都說很少會用。

大宅

回覆 Twobabe 的帖子

睇黎係睇運氣阿,我同事佢公立用到,真係好好彩
佢仲話生緊時會無感覺, 唔知用緊幾大力
我就奇怪爬好多文D人話會減藥/唔丙加藥先出到力

好亂呀

不過甘我唔洗諗公立了 mg:" />

民房

juniusleung610 發表於 19-10-10 10:05
尋日問私家產科(我係睇邱x琪醫生(emoji)(emoji))醫生,佢話私院宜家係無幾年前咁爆,可慢慢考慮邊到生。
...

無金錢顧慮就去私家啦。不過so far, 我覺得QE 姑娘都好nice, 溫柔。

大宅

TFBB601 發表於 19-10-10 16:32
無金錢顧慮就去私家啦。不過so far, 我覺得QE 姑娘都好nice, 溫柔。

我個時生完大仔 好好彩上到二等房
係待產時一直係普通孕婦樓層房stay
姑娘同待產士都好好經驗

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 cherylloveu 的帖子

如果你堅要無痛分娩,咁你真係唔好諗公立

因為無痛分娩先要係開到幾多度時要打,唔係就無得再打

點解話公立醫院好少用到,因為麻醉科醫生唔會因為你入院,佢就係你附近standby,佢仲要有其他部門啲麻醉job or緊急開刀要做,到開到幾多度時call佢,佢都未必即刻分身可以嚟到,嚟到你又可能已開過咗度數,尤其夜晚,啲醫生只係on call,一兩個醫生就負責全院

大宅

2019新春慶豚圓

juniusleung610 發表於 19-10-10 10:05
尋日問私家產科(我係睇邱x琪醫生(emoji)(emoji))醫生,佢話私院宜家係無幾年前咁爆,可慢慢考慮邊到生。
...

QE 嘅二等房好多人排,可能未排到或者住得一晚半晚就要出院了

複式洋房

super_cat 發表於 19-10-10 17:10
QE 嘅二等房好多人排,可能未排到或者住得一晚半晚就要出院了

我都知 真係要睇彩數

大宅

回覆 HOPEFORBB 的帖子

聽完之後更加不安,爬左好多文有d話日頭先有,但我覺得真係睇彩數
點解香港仲未好似外國行甘前人人都無痛架啦
係香港攪到好大件事咁

我真係好怕痛, 今日睇左好多文, 又話剪野又話咩推惡露
我唔識面對

複式洋房

cherylloveu 發表於 19-10-10 17:23
回覆 HOPEFORBB 的帖子

聽完之後更加不安,爬左好多文有d話日頭先有,但我覺得真係睇彩數

都係個句 煮到埋來就食。。。講好多句話唔生啦。。當生到後又好感動咁嫁。我女宜家3歲,係一個十分窩心的小女孩。當初嘅痛已經唔記得

複式洋房

...

我喺荃灣港安生 絕對唔推介

複式洋房

flyingfree 發表於 19-10-10 20:40
我喺荃灣港安生 絕對唔推介

可以分享下嗎

複式洋房

juniusleung610 發表於 19-10-10 21:00
可以分享下嗎

其實大部份姑娘都好好, 不過我喺餵奶房遇度態度惡劣嘅姑娘,比佢罵到喊,我同醫院投訴,公立醫院都唔會咁對病人。

港安唔係平,差唔多價不如去仁安或者浸會

複式洋房

flyingfree 發表於 19-10-10 21:13
其實大部份姑娘都好好, 不過我喺餵奶房遇度態度惡劣嘅姑娘,比佢罵到喊,我同醫院投訴,公立醫院都唔會咁 ...

你順產定開刀

複式洋房

juniusleung610 發表於 19-10-10 21:14
你順產定開刀

開刀呀

複式洋房

flyingfree 發表於 19-10-10 21:15
開刀呀

本身我首選荃灣港安,但我產科醫生話順生都要約7萬呀。

複式洋房

juniusleung610 發表於 19-10-10 21:16
本身我首選荃灣港安,但我產科醫生話順生都要約7萬呀。

我7萬幾,其實順產同開刀價應該唔差太遠

複式洋房

flyingfree 發表於 19-10-10 21:18
我7萬幾,其實順產同開刀價應該唔差太遠

主要係差麻醉師個筆。我老公prefer 我去法國生,始終去過

複式洋房

juniusleung610 發表於 19-10-10 21:20
主要係差麻醉師個筆。我老公prefer 我去法國生,始終去過

我果時有諗過法國,不過覺得佢環境差同聽聞姑娘一般,但應該比較平

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊