0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
1.BB訓覺成日捽眼眉/眼,好似好痕咁,但其實冇紅冇粒粒,唔包實作佢就捽醒自己,包實佢又掙扎,隻手郁唔到就炆到用腳係咁dum床,嘈到我地都醒埋,點解會咁?有咩方法改善?

2.仲有佢依家5個月大,早一個月開始成日連住喉嚨大叫,叫到臉都紅曬仲係咁叫,叫到我都驚佢喉嚨損,點解會咁?佢想表達啲咩呢?

洋房

bamamaba 發表於 19-10-10 10:42
1.BB訓覺成日捽眼眉/眼,好似好痕咁,但其實冇紅冇粒粒,唔包實作佢就捽醒自己,包實佢又掙扎,隻手郁唔到 ...

我個仔都係咁,就快3個月大,眼訓都係成日捽眼,捽到眼袋都紅曬,捽到自己醒,跟住就喊,我都唔知乜原因,唔知會唔會眼敏感。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果佢一起身就喺度叫會唔會只係搵人咋

別墅

BB眼瞓自然反應係會捽眼,佢未瞓得着咪發脾氣囉

大宅

2019勳章

Jennysktsui 發表於 19-10-10 11:31
我個仔都係咁,就快3個月大,眼訓都係成日捽眼,捽到眼袋都紅曬,捽到自己醒,跟住就喊,我都唔知乜原因, ...

眼敏感會點㗎?我見佢隻眼有冇乜嘢喎!都幾精靈

大宅

2019勳章

臭Patpat小B 發表於 19-10-10 11:32
如果佢一起身就喺度叫會唔會只係搵人咋

佢係自己喺度講緊嘢,講一輪之後就開始叫,不過通常真係我哋冇理佢佢就開始叫,抱返起佢就冇事!

大宅

2019勳章

健康乖乖豬 發表於 19-10-10 12:02
BB眼瞓自然反應係會捽眼,佢未瞓得着咪發脾氣囉

但係夜晚凌晨嗰啲時間,我見佢應該熟睡緊

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊