0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
佢一出世就時時刻刻都訓覺 叫極都唔醒 又飲得少奶

別墅

Chloells 發表於 19-10-10 12:31

我女初出世,日日訓得9-10 個鐘我嫌佢訓太小

複式洋房

littlekite1 發表於 19-10-10 13:51
我女初出世,日日訓得9-10 個鐘我嫌佢訓太小

我個件清醒時間都係得1-2hr

複式洋房

Chloells 發表於 19-10-10 12:31

會唔會有黃疸 黃疸B勁攰 狂訓
要按時逼佢食奶 餵人奶 黃疸退得慢一點
去健康院檢查吧

別墅

Chloells 發表於 19-10-10 14:44
我個件清醒時間都係得1-2hr

佢而家幾大?一日夠唔夠濕晒既片?

複式洋房

青鳥dogcom 發表於 19-10-10 17:38
會唔會有黃疸 黃疸B勁攰 狂訓
要按時逼佢食奶 餵人奶 黃疸退得慢一點
去健康院檢查吧

之前黃疸擇界 但唔駛照燈 但真係時時刻刻都訓覺 好似有渴睡症甘

複式洋房

littlekite1 發表於 19-10-10 17:41
佢而家幾大?一日夠唔夠濕晒既片?

10日人仔 每日都有成7-8塊尿尿

複式洋房

Chloells 發表於 19-10-10 17:46
之前黃疸擇界 但唔駛照燈 但真係時時刻刻都訓覺 好似有渴睡症甘

我B女都係擇界 約見健康院醫生 首星期返健康院2次 檢查黃疸度數 度數持續高 到第2至3個禮拜先下降
之後冇咁攰 食奶都快左

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

20-22鐘,無醒咁制,一食完又訓

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
到大概一個月嘅時候滿月就會訓少好多㗎啦

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
李露眉 發表於 19-10-10 22:53
20-22鐘,無醒咁制,一食完又訓

Same case 佢飲奶都係掛住訓 要打開佢個咀迫佢飲 我投降了

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我個b都係差不多,佢食得好慢,食親都半個鐘以上,掃完風再抱一陣防嘔奶,之後都係瞓。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊