懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

政府醫院已經有得做早期唐氏 Nifty or T21 仲做唔做好呢 比d建議

洋房

主要妳要考慮是否高危同埋財政能力啦。

yan1008    發表於 7 天前

別墅

如果唔係少左二三千冇飯開,我想不到不做的理由

複式洋房

唐氏只睇一種遺傳病, Nifty同T21睇埋其他野, 仲可以confirm BB性別, 我兩胎都冇做, 因為家族史唔係高危, 留錢比BB做第二樣野好過

複式洋房

yan1008 發表於 19-10-10 14:41
唐氏只睇一種遺傳病, Nifty同T21睇埋其他野, 仲可以confirm BB性別, 我兩胎都冇做, 因為家族史唔係高危, 留 ...

我家族都冇高危 。但我八月胎停 小產過 其實係咩都係搵出面做埋t21/nifty會好d?

複式洋房

健康乖乖豬 發表於 19-10-10 13:21
如果唔係少左二三千冇飯開,我想不到不做的理由

唔係錢問題 係想知多d 睇下媽媽既建議

複式洋房

Twobabe 發表於 19-10-10 12:59
主要妳要考慮是否高危同埋財政能力啦。

咁又係

複式洋房

回覆 Cherry0322 的帖子

為了BB同家人, 我覺得一定要做! 如果唔做,萬一中左唐B, 我諗我會後悔一世
如果係因錢的原因, 可以選做Nifty Pro, 都係$4400, 我覺得都值得做

複式洋房

liyuyu2019 發表於 19-10-10 21:19

為了BB同家人, 我覺得一定要做! 如果唔做,萬一中左唐B, 我諗我會後悔一世

你係邊度做?

複式洋房

Cherry0322 發表於 19-10-10 21:20
你係邊度做?
我係卓越找呂桂英醫生做, 都係這裡BK的媽媽介紹的, 聽講係最平

複式洋房

liyuyu2019 發表於 19-10-10 21:22
我係卓越找呂桂英醫生做, 都係這裡BK的媽媽介紹的, 聽講係最平

好 謝謝你

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

T21和NIFTY,同為非入侵性測試,只需抽血驗胎兒染色體,準確率分別逹99.9%和99%。驗唐氏準確度更高,亦可知胎兒性別。T21和NIFTY都是驗基因遺傳病,十分類似,分別主要在於樣本分析地。T21的血液樣本在香港做檢驗,之後會送去美國化驗室分析,最快3個工作天經電話得知結果,報告約一周後領取;NIFTY將血液樣本送往內地做檢驗和分析,約10個工作天有結果。朋友係寶血醫院做T21 $4980, 威院做就$5700

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊