論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

奶奶同我C6講工人做嘢麻麻哋,不如4k俾佢,佢幫我湊BB。其實我覺得工人姐姐都OK,只是有時蠢蠢地,c6當然話俾佢阿媽湊, 但我唔係咁想。

禁止訪問

大宅

ko__mami 發表於 19-10-10 17:48
奶奶同我C6講工人做嘢麻麻哋,不如4k俾佢,佢幫我湊BB。其實我覺得工人姐姐都OK,只是有時蠢蠢地,c6當然話 ...

工人唔好可以鬧可以教。你奶奶得唔得?有工人你兩公婆拍拖食餐飯到10pm 都得,你好唔好意思叫奶奶睇B 到10pm?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

感覺好伏 樓主要企硬呀

大宅

KoneyB 發表於 19-10-10 21:30
感覺好伏 樓主要企硬呀

係啦
到時奶奶做唔好
又收左錢
咁點算呀

唔通你問佢攞返$4000然後再請工人?

大宅

ko__mami 發表於 19-10-10 17:48
奶奶同我C6講工人做嘢麻麻哋,不如4k俾佢,佢幫我湊BB。其實我覺得工人姐姐都OK,只是有時蠢蠢地,c6當然話 ...

唔好,做得唔好又唔話得!

大宅

一定堅持要工人,奶奶嫌你4千扁低佢

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

轉個頭奶奶收左4千又話湊b辛苦,你咪又要再請工人,最後會係奶奶又要4千又要工人,唔好落搭

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
jordas320 發表於 19-10-10 23:50
轉個頭奶奶收左4千又話湊b辛苦,你咪又要再請工人,最後會係奶奶又要4千又要工人,唔好落搭
...

呢個係真呀⋯⋯到時唔可以扣返佢錢,仲要俾錢請過個工人。

洋房

honeybid2 發表於 19-10-10 18:03
工人唔好可以鬧可以教。你奶奶得唔得?有工人你兩公婆拍拖食餐飯到10pm 都得,你好唔好意思叫奶奶睇B 到10 ...

我同C6都係咁講,但佢話俾佢阿媽湊,我地可以放心去街,我就覺得好伏。

大宅

ko__mami 發表於 19-10-11 10:39
我同C6都係咁講,但佢話俾佢阿媽湊,我地可以放心去街,我就覺得好伏。
...

梗係伏。千祈唔好信。老人家早瞓,等陣食晚飯遲左你都唔好意思10pm 先湊返個B 要奶奶等你地返黎。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

千其唔好, 就算呢個工人唔掂炒, 都要揾過個工人。

你99想你地比4千佢用似D。

翡翠宮

睇易做難 溴B好困身。吾係打工整整下吾願湨。見其他長者週圍玩食自己無得去
或日日湊B去坐茶楼
玩具萬歲!

複式洋房

工人要做埋打掃清潔,洗衫洗奶樽。奶奶就...你要認真諗諗

翡翠宮

外傭仲要抹地洗碗诜烫
玩具萬歲!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你話比你老公知, 唔可以將你媽當工人。

大宅

回覆 ko__mami 的帖子

咁你問你C6洗衫拖地洗碗洗廁所邊個做? 係咪99做埋定係C6做? 咁就知道好唔好請工人個答案了。

複式洋房

就算佢真係湊B,家務都係你自己做番,唔好中伏

複式洋房

2019勳章

似係佢老母想要個4k多D 你問佢係咪呢排手緊 4k都吾放過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊