自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

水晶宮

JessicaSS 發表於 19-10-10 18:49
想買個chanel classic flap送俾自己
但4萬幾可以買到十幾個Tory Burch/ Coach
大家覺得呢

理性少少啦,買一至二個coach算了。最好去日本旅行時買埋,平點。二個coach,3000元內搞定。餘錢定期收息仲抵。手袋沒得當飯吃,錢用刀口上。將來有咩事,手袋換不到終多錢。你買純金粒都仲可以保不值啦。(或買純金手飾可帶下,將來都仲可放出;不建議鑽石)。

建議可將筆錢定期收息後,用利息買coach袋。

子爵府

手袋一用就有損耗,點可以保值,除非只看不用。心頭好,喜歡就買,唔好搵藉口

男爵府

如果好多錢,我會買chanel,

否則貴野,咩都唔好買住啦,
因香港經濟將會大衰退,留錢防身。

大宅

Chanel

Coach 好娘

男爵府

我自己通常買H或C,用一年半載,然後換。我粗用亦唔鐘意成日換袋。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

低價名牌都係1/2個就夠 唔洗多架
Chanel hermes 既經典款 嗰啲唔會保值
但起碼用10年8載都唔會out

wcpcelia    發表於 19-10-11 11:00

子爵府

JessicaSS 發表於 19-10-10 18:49
想買個chanel classic flap送俾自己
但4萬幾可以買到十幾個Tory Burch/ Coach
大家覺得呢

如果日日用同一個Chanel , 話貴買平用, 就不如唔好買,日日用同一個袋,仲要以年計咁用,好寒酸咁。
一係買幾個輪住用,所以開左頭,就會停唔到手

大宅

信我,買C。我買左H後,五年未買過新袋,真係買左dream bag 後無慾望買新袋,慳得仲多

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

CC

大宅

身痕想買野嘅
就算最終買左一個chanel
之後都會見啲中價袋唔貴而又繼續買

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

梗係chanel 啦
中意就中意~ 無計, 俾你拎coach係平左又點
都唔開心, 最後都係掛住 chanel , 不如買返個

珍珠宮

回覆樓主:

買野永遠買自己覺得最喜歡嘅,唔係會成日心思思

買手袋唔好諗保值、投資,因為一買已經 deprecate 近,可以平買平賣已經算賺咗

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好用投資心態去買袋, 買名牌唔會保值的, 我會選喜歡的款式買, 無分牌子.

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

買chanel

翡翠宮

回覆樓主:

咁不如用四萬幾,換成買兩三個袋,咁唔洗用死一個。。。 好似Celine, Fendi果d,有d款萬幾蚊都好靚

翡翠宮

dleelm 發表於 19-10-11 08:40
手袋一用就有損耗,點可以保值,除非只看不用。心頭好,喜歡就買,唔好搵藉口 ...

唔一定,我朋友好多年前有個C字頭手袋,羊皮做所以越用越軟,佢個有錢親戚話周圍都買唔到因為冇再出果個款,用左原價同我朋友買個袋,我朋友用左個袋兩三年,都唔算新淨

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會買個真係鍾意嘅

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不過就算買左個C, 隔一排又咪心思思其他袋, 好難一袋揹到老

子爵府

買chanel,再買兩三個中價替換

男爵府

買c啦,但跳左落坑就上唔返黎,會愈掘愈深

首頁
23456...10

尾頁

跳至