自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

禁止訪問

男爵府

以前我要返工見人就用chanel袋,
但係而家主婦生活,反而用中價袋比較多,d貴野已經收埋哂

男爵府

我調返轉全部都買中價的袋,兩三萬那些, 再貴有幾個就夠,另外平價袋幾千蚊那些,兩個粗用就夠,真係去行山踩單車去旅行預備會刮花的,買十幾20個平袋其實冇乜意思,自己用時也不特別鍾意,冇乜意思,隨自己心想要個貴的又負擔到就買,女人起碼要有一兩個自己好like,咩出嚟開心嘅袋

大宅

deliaxp 發表於 19-10-11 22:47
如果JM們唔介意,可否分享搵幾多?因為2,30K對我黎講都好唔捨得..
另外Chanel係咪大多數女士都愛?
...

其實唔係好關你搵幾多錢是反而好關你嘅工作地點
我上一份工喺九龍灣返工好多同事都比較平實咁你拎住呢啲牌子袋就會比較突出, 試過俾同事寸拎成個月嘅人工你買個手袋, 但其實我個Chanel classic medium 係我啱啱畢業冇耐買, 當時都仲係二萬頭, 我買嘅時候仲有信用卡回贈左10%,計返19,000幾左右(當時我嘅收入加埋我幫人補習嘅錢係多過個袋嘅價錢嘅)。

諗返起都冇買錯, 因為真係用咗好多年,佢嘅狀態其實都仲好好(我好粗用)

而家我返中環, 個個都係用呢種袋, 就冇人會覺得有唔同, 我公司嘅同事搵得比較多,好多女同事係日日轉袋, 拎B或者K返工嘅同事都大有人在。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

IloveJJ 發表於 19-10-11 22:33
有關係既咩? 我揹C,入面得一百幾十,用來去街市用,其他地方全部都用手機付款啦!
...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

有關係既咩? 我揹C,入面得一百幾十,用來去街市用,其他地方全部都用手機付款啦!
...

珊瑚宮

jarjane 發表於 19-10-11 15:39
唔明點解用靚袋一定要入面袋一萬幾千 我唔鍾意銀包脹卜卜變曬形, 所以現金只袋住一兩千, 有信用 ...
我都無,但好多人士穿曬上身,有無聽過軟天師話買隻[勞]當儲錢[當然呢個係廣告]

子爵府

如果月入高過袋錢會買Chanel, 其實應該冇咩人會買十幾個Tory Burch or Coach 掛

子爵府

JessicaSS 發表於 19-10-10 18:49
想買個chanel classic flap送俾自己
但4萬幾可以買到十幾個Tory Burch/ Coach
大家覺得呢

我從來唔買幾千蚊一個袋!

一係就Chanel/Hermes,呢d會比心機keep靚靚嘅袋甚至比d女用!一係就longchamp$1000唔使,用殘用爛掉都唔肉痛

Elaineyytang    發表於 19-10-12 22:24

子爵府

jarjane 發表於 19-10-10 18:54
睇下你有幾鍾意個Chanel囉! 我過來人經驗, 如果你真心鍾意嘅話, 就算你買咗十個普通袋後, 個心仍然會掛住 ...

Exactly (emoji)(emoji)

珍珠宮

回覆樓主:

即係買十幾隻平錶 casio浪琴dw 精工,同買一隻勞力士, 你會點選,我會買一隻勞。

大宅

狐朦 發表於 19-10-12 18:40
即係買十幾隻平錶 casio浪琴dw 精工,同買一隻勞力士, 你會點選,我會買一隻勞。
...

無錯

子爵府

原來咁多人咁捨得幾萬蚊買個袋, 撈反而我都捨得買因為真係保值唔會蝕,我連幾千蚊買個袋都嫌貴

伯爵府

中價袋9成抄名牌
幾千蚊同買假野分別不大

男爵府

回覆樓主:

channel ofcourse

水晶宮

回覆樓主:

我會買Chanel. 有jm 講得岩,買買埋埋中價又唔係自己最鍾意既,都係得個罷字,咁不如買個自己鍾意既,唔日日粗用,放假去飲用下都好。

男爵府

畀面勳章

大家覺得呢

我會買個Chanel,之前平同貴袋都會買,平既諗住襯衫,不過好多只係用一、兩次甚至冇用過,早排執嘢全部平袋都掉咗,留番啲貴袋,貴精不貴多
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

水晶宮

...

呢句真,我依家信用卡都少用,大部分係用手機付款。 銀包果少少現金都係街市買餸時用多。

大宅

大家覺得呢

Skip the rest, buy the one u like most.

首頁
45678...10

尾頁

跳至