自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

bbkiki2011 發表於 19-10-10 23:07
果兩個中價貨 去外國outlet 買看什麼款其實都算是平貨吧
我一定終極Chanel 因為果兩個買完會後悔 同一個半 ...

同意,我住加拿大,TB coach 真係低價位,不過我自己就對Chanel 無興趣,反而鍾意Celine trapeze , 但一直不捨得

子爵府

2019新春慶豚圓

jarjane 發表於 19-10-10 18:54
睇下你有幾鍾意個Chanel囉! 我過來人經驗, 如果你真心鍾意嘅話, 就算你買咗十個普通袋後, 個心仍然會掛住 ...

Well said

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

502 發表於 19-10-13 09:54
死啦,我可能會變成你講個D好求其的用Chanel 的jm, 其實是人用袋,我自己就唔會特別就,多數都是隨手拿起 ...

係囉,咁要唔要坐埋貴車先出得街

大宅

babyballball 發表於 19-10-13 18:31
或者真係好多人好似前面的jm講貴買平用掛,唔理咩打扮日日都揹住同一個cc。只係覺得幾萬蚊買個袋點解唔花 ...

死啦,我真的不會為個袋專登襯3,唔好當我用A貨呀!

:-D :-D :-D :-D

男爵府

2019新春慶豚圓

feimuijai 發表於 19-10-11 08:55
信我,買C。我買左H後,五年未買過新袋,真係買左dream bag 後無慾望買新袋,慳得仲多
...

Me too 依家有Classic M and mini各1,只買多左個Chanel Tote Bag粗用,我都係依幾年無再買手袋,樓上姊妹講得岩,貴精不貴多

別墅

chelsea_jbb 發表於 19-10-13 14:01
無知一問, 其實賣番出去, 係賣到比原價低幾多左右?

我都想知

大宅

2019新春慶豚圓

babyballball 發表於 19-10-13 18:31
或者真係好多人好似前面的jm講貴買平用掛,唔理咩打扮日日都揹住同一個cc。只係覺得幾萬蚊買個袋點解唔花 ...

你睇得佢太高啦佢只不過係一個袋

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

咁又唔係話花唔花心思既,係個人重視邊樣野啫!就好似有男人買架新車幾十萬,但都唔抹唔洗咁揸出街,因為佢鐘意架車而買,但買車對佢唔係咩大不了既事,唔需要特別做乜野。

我自己會襯衫,無論用貴袋平袋都會襯,亦會化妝,無論落街定去街都會。但我有朋友唔襯衫唔化妝,佢都用CC, LV,H。另一個唔襯衫唔化妝既朋友,就好似覺得幾萬蚊既袋好矜貴,自己無襯衫唔敢揹,所以個袋一路收埋。

呢啲都係個人重視邊方面既分別啫!

珍珠宮

JessicaSS 發表於 19-10-13 22:04
我都想知

我無賣過,但我知唔值錢架!H就值。不過買袋如果當保值,你不如買勞買金買股票好過啦!呢啲根本就係消費品,唔係投資用途。

大宅

2019新春慶豚圓

JessicaSS 發表於 19-10-13 22:04
我都想知

老實講我覺得現價($4xxxx)購入其實你都要預放出去要大約蝕一半, 我見二手市場通常係萬幾蚊就好快賣出二萬幾就要等下三萬幾就好難

其實我覺得佢現價都真係幾貴,不過心頭好嘅嘢好難講,貴買平用及用一段日子再放數其實同你買中價袋代價應該係差唔多。

侯爵府

Uppppp

子爵府

Ste824 發表於 19-10-13 03:44
回覆 JessicaSS 的帖子

買得個Chanel, 你就要諗襯乜衫、乜鞋、乜髮型、乜妝容, 好容易見係咪? ...
邊駛呀!

男爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

Margaret1011 發表於 19-10-13 22:05
你睇得佢太高啦佢只不過係一個袋

Agree 袋一個、要咁上心咩

複式洋房

mctl1995 發表於 19-10-10 19:31
我一定唔會用4萬幾買十幾個Tory Burch/ Coach 袋用,呢啲買一兩個去旅行粗用就夠。一定買Chanel啦。
...

同意啊

男爵府

玩具勳章 畀面勳章

袋真係談不上投資。
買個自己真心鍾意嘅嚟玩下囉,唔好諗住保值,咁係嘥氣

大宅

Nbs 發表於 19-10-10 20:55
我會買一個chanel出街靚靚嘅時候用,一個平嘅袋就平時粗用

Agree

男爵府

買袋蝕硬的,投資?

複式洋房

babytt2 發表於 19-10-14 08:27
買袋蝕硬的,投資?

H 未必蝕,睇 colour ,皮同款
B 仔用幾年都可原價賣出去

水晶宮

回覆 JessicaSS 的帖子

有冇C牌手袋本身?冇咪買一個囉.

複式洋房

jarjane 發表於 19-10-10 18:54
睇下你有幾鍾意個Chanel囉! 我過來人經驗, 如果你真心鍾意嘅話, 就算你買咗十個普通袋後, 個心仍然會掛住 ...

Cannot agree more

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊