夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 RonaRona 的帖子

佢地認識咗幾耐?

珍珠宮

如果你想離婚,就兜口兜面問佢,如果吾想離婚,咁静觀其變。另外,如果自己個whatsapp 比老公睇左,我會好嬲law

複式洋房

回覆 jspregnant 的帖子

十幾年,係舊同事,宜家已經唔係同一間公司

複式洋房

anna59 發表於 19-10-11 22:36

如果你想離婚,就兜口兜面問佢,如果吾想離婚,咁静觀其變。另外,如果自己個whatsa ...

所以我唔敢問佢

珍珠宮

咁佢地有冇見面?平時老公對你唔好?你都系吾好睇佢whatsapp 喇,如果佢真系鍾意人,你有乜打算?

複式洋房

anna59 發表於 19-10-11 23:41

咁佢地有冇見面?平時老公對你唔好?你都系吾好睇佢whatsapp 喇,如果佢真系鍾意人 ...

以我所知,佢地有間中 約出黎食 lunch,之前女既轉工離開,C6 whatsapp 佢話唔捨得佢...
但我C6 對我好好,別人眼中他也是好好先生,所以我懷疑他是有點喜歡她,但不會做出背叛我的事。

珍珠宮

你個心會否有條刺?咁你老對你好,你覺得佢愛吾愛你?會吾會對你只是感情和責任,而吾系愛?愛同感情糸吾同。比著系我,我會對老公有保留,但吾出聲,亦拒絕同拒同佢拍拍。佢轉工,你老公話唔捨得,其實已經90%鍾意咗佢,問題糸,個女人未必好鍾意你老公,如果個女人婚姻吾開心,好容易出事

男爵府

RonaRona 發表於 19-10-12 21:22
以我所知,佢地有間中 約出黎食 lunch,之前女既轉工離開,C6 whatsapp 佢話唔捨得佢...
但我C6 對我好好 ...

我老公都係人哋眼中嘅好爸爸,但係當兩個人傾得好多計嘅時候慢慢就產生左愛意,佢可以同人哋表白,表白嘅時候有冇諗過自己係有老婆有個仔,依家竟然淨係話思想出軌,知道自己唔啱即刻唔繼續落去,但係就日日係同一間公司做,女嘅唔抗拒俾人愛嘅感覺,日日都可以繼續曖昧

珍珠宮

回覆 littlecarcar 的帖子

每個人都鍾意比人鍾意,比人愛,只不過,當發現另一半除自己外,個心仲有位放另一個人,感覺好難受。如果有人鍾意你,縱使你對佢未必有意思,但你心中應該很高興

男爵府

一切的出軌都係由瞹眜開始
wcpcelia 唔好點評我
24小時做阿4的C9

男爵府

傾傾下 唔阻止 就唔止思想出軌 男女無避忌係禁忌

複式洋房

PKFC 發表於 19-10-14 22:53
一切的出軌都係由瞹眜開始

可能佢就係享受這段曖味的關係

男爵府

anna59 發表於 19-10-12 22:26

你個心會否有條刺?咁你老對你好,你覺得佢愛吾愛你?會吾會對你只是感情和責任,而 ...

當一個男人同得一個女人講唔捨得佢,即係鍾意佢啦

珍珠宮

RonaRona 發表於 19-10-12 21:22
但我C6 對我好好 ...

我兩個角色都當過。兩次,都是我自己親手搞砸了男方的美夢不能繼續。
一個角色是你老公的女同事那角色。我最後出的策略是來個四人會議(我和當時的老公,他和他妻子)再加一位公正人(我們四位的共同朋友)。之後我就和他斷絕聯絡,直至最近20年後才再聯絡,因為我認為自己有智慧能比從前處理得更好。
另一個角色是你的角色。我最後的策略是向我先生的前女下屬把我先生喜歡她和想與她建立的關係非她所想像的關係爆光。說真的,我如此做是有點教訓我先生的心態,教訓他經我多番警告後依然單身與她赴約。如果有下次,我不選擇如此處理。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

lamwwjd 發表於 19-10-11 12:53
我覺得已經喜歡了她,爭在喜歡到什麼程度,否則一個男人不會咁得閒,放咁多時間在另一個女人身上
...

agree

一定係鍾意,如果個女的都有意,便會出事。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

RonaRona 發表於 19-10-11 21:58
回覆 anna59 的帖子

佢唔知我睇佢whatsapp 的,那我該怎麼辦

佢電話冇鎖?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

858D 發表於 19-10-16 19:02
我兩個角色都當過。兩次,都是我自己親手搞砸了男方的美夢不能繼續。
一個角色是你老公的女同事那角色。我 ...

你先生怎反應? 你倆仍有愛情存在嗎?

珍珠宮

vet 發表於 19-10-17 01:09
你先生怎反應? 你倆仍有愛情存在嗎?

我兩的愛情不變。我倆的愛情是不會因我們陸續有心儀的人物而遜色的。

我觀察我先生的反應是硬啃落肚 「有口難言」。他不能否認我把他對她的心底話向她揭露出來的真實性。
那靚女下屬好給面子我先生,表示對我先生的敬重與欣賞依然不減,我想由於我先生的確是有服人之德。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

正如張愛玲「紅玫瑰白玫瑰」

洋房

回覆樓主:

應該唔止喜歡, 小心為上

首頁

尾頁

跳至