夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

mini1204 發表於 19-10-15 12:07
其實你講黎講去都係想網友鼓勵你督條女出黎
吾洗人支持架喎
記得一出男女都要出

我都覺得樓主好肉緊,其實係咪樓住自己嚟架?仲要開個新Account嚟講?
如果我只係契媽,人地嘅事關我鬼事咩。
佢哋出得黎玩,預咗要還。點會要你說三道四?

洋房

回覆 愛狗mama 的帖子

有時我都會覺得自己好白痴 ,又唔係發生自己身上, 做乜嘢要咁激動同肉緊, 我認識當事人老婆已經有20年多, 由於佢係獨身所以我哋情同姊妹, 當日出呢個帖文正正係因為 啱啱同佢傾完偈 , 見到佢瘦唒,好無助又幫唔到佢 但又感受到佢嗰種難過先會帖post 宣洩和呻下, 冇任何目的, 可能文字打出嚟令大家感覺到好激動 因為當時嗰一刻聽到個男人點對佢真係幾激動下...

珍珠宮

edulove 發表於 19-10-11 11:05
回覆 ff_yy 的帖子

我已叫她放手,但可惜當事人唔捨得...
妳朋友要改變一向生活上的依賴甚至支柱,談何容易?! 生活素質可能大打折扣。
我唔選擇畀壓力女朋友叫佢離婚自己來撐起,除非我自己有本事支助到女朋友失去那老公在婚姻上所帶來的益處。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

Fion710 發表於 19-10-15 15:36

我幾年前同你一樣身邊好友個案相似,不過我唔支持好友離婚 ...
我都會選擇如此幫好友,明智!

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至