懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇媽媽睇過劉子健? 可否分享下?

複式洋房

abobi 發表於 19-10-11 14:09

我而家第二胎、因為我有婦產科醫生睇開、劉醫生係我醫生轉介照結構、所以兩胎都係揾劉醫生做結構、我覺得唔錯、每一個部分都講得清楚俾我知、我都好放心!

別墅

KeungChu 發表於 19-10-11 23:25
我而家第二胎、因為我有婦產科醫生睇開、劉醫生係我醫生轉介照結構、所以兩胎都係揾劉醫生做結構、我覺得 ...

態度如何呀? 請問宜家照結構幾錢?

複式洋房

abobi 發表於 19-10-11 23:26

我自己覺得有禮貌(emoji)

我係nifty+結構package 好似$10300. 但都幾full,我13week Nifty,即刻就幫我book埋結構。

大宅

abobi 發表於 19-10-11 23:26

我早2日照完,覺得佢態度幾好,每照一個位都會講俾你聽,仲同我講左好幾次如果痛要出聲。因為我係特別case,我個收費不可以作準,聽講正常預約4千幾。

別墅

我搵佢做nifty pro+ 結構,姑娘同醫生都好有禮貌,我照結構仲因為bb唔肯郁,照左成4次(emoji)

大宅

我響劉醫生度做16Wks早孕期結構,好仔細、態度好好、解釋得好清楚,我問咗問題好仔細答。
孖胎收$5800

別墅

KeungChu 發表於 19-10-11 23:32
我自己覺得有禮貌(emoji)

我係nifty+結構package 好似$10300. 但都幾full,我13week Nifty,即刻就幫我book ...

講問nifty 係咪比起出面診所會驗多啲野嫁? 同埋有報告護士係咪會打俾你講返正唔正常? 請問結構有冇4D相嫁?係咪有DVD俾返你?

別墅

littlequeeniebb 發表於 19-10-12 00:09
我早2日照完,覺得佢態度幾好,每照一個位都會講俾你聽,仲同我講左好幾次如果痛要出聲。因為我係特別case ...

你係咪講緊nifty 包既初步照結構呀? 上網見啲媽媽評價都係好壞參半,話佢會整痛你,又話照唔到,又整痛個肚! 會唔會講太快跟唔到佢照緊咩?

別墅

hungbbb 發表於 19-10-12 01:01
我搵佢做nifty pro+ 結構,姑娘同醫生都好有禮貌,我照結構仲因為bb唔肯郁,照左成4次(emoji)
...

照左4次既意思係..?出去去廁所再返黎照? 定係點佢拍個肚等bb郁? 會唔會整到好痛?

別墅

hungbbb 發表於 19-10-12 01:01
...

請問兩樣加埋係咪平啲嫁? 請問幾錢?

別墅

Jaycebobo 發表於 19-10-12 01:04
我響劉醫生度做16Wks早孕期結構,好仔細、態度好好、解釋得好清楚,我問咗問題好仔細答。
孖胎收$5800
...

請問jm有冇係劉醫生到做nifty呀?

大宅

abobi 發表於 19-10-12 09:22
請問兩樣加埋係咪平啲嫁? 請問幾錢?

兩樣加埋平幾百,加埋10300

複式洋房

abobi 發表於 19-10-12 09:18
講問nifty 係咪比起出面診所會驗多啲野嫁? 同埋有報告護士係咪會打俾你講返正唔正常? 請問結構有冇4D相嫁? ...

4D要另外俾錢嫁、好似要一千。但其實20週內輪廓不是太清楚

男爵府

劉醫生係照結構權威,醫生態度好專業,有問必答。我覺得醫生態度專業就夠,不需笑口盈盈。搵個笑口盈盈醫生但如果唔好彩照到咩問題所有醫生同BK JM 都係叫返你去劉醫生度攞second opinion,咁我不如一開始就去劉醫生度照。

大宅

abobi 發表於 19-10-12 09:20
你係咪講緊nifty 包既初步照結構呀? 上網見啲媽媽評價都係好壞參半,話佢會整痛你,又話照唔到,又整痛個 ...

本身約左另一位醫生照中期結構,因為我係出面做左t21發現性染色體有問題,太擔心就轉約劉醫生,但個時已經接近13週了,姑娘夾硬俾左個位我,所以計緊急Case收費都會貴D。
劉醫生無整痛我,佢係怕我俾佢整痛所以時不時問我痛要出聲,態度好好。每照到一個部位都會同我講,我都會點頭回應翻。。都跟到但唔係好慢咁,最後同我講,正常,睇唔到有問題。同埋問我有無問題問佢。

男爵府

我喺2017年做nifty同結構 ,冇記錯八千蚊左右 ,做結構嘅時候佢都幾用力所以整到我都幾痛,但因為發現咗有問題所以佢立即幫我轉介去威爾斯, 佢轉介咗我哋一位顧問醫生, 劉醫生所講嘅嘢同 顧問醫生講嘅嘢都係一樣
如果我生第二胎我都會搵番劉醫生

男爵府

回覆樓主:

我今胎搵劉子健 T21+早期結構+20週中期結婚構 共$10800 如淨係照結構就3800
比起出面普通婦產科 只係貴1千蚊到
值得睇劉子健
我媽媽group內有其他媽媽 一照到結構有任何嘢就要急book劉子健睇 急症$7000+ 所以一早book定睇劉子健 係最好嘅plan

大宅

abobi 發表於 19-10-12 09:23
請問jm有冇係劉醫生到做nifty呀?

我冇做nifty,我做CVS的

別墅

檸檬茶葉 發表於 19-10-12 10:14
兩樣加埋平幾百,加埋10300

謝謝你既資訊呀~

首頁

尾頁

跳至