論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

已經話過佢好多次,隔一排又係咁。
第一日已經講明帶住小朋友絕不能玩電話。
平時做嘢還可,個人係蠢啲,我可以點做?

男爵府

除咗炒佢之外都冇方法

大宅

irisw 發表於 19-10-11 17:32
平時做嘢還可,個人係蠢啲,我 ...

10個工人有9個工人都係咁

大宅

冇辦法,炒左呢個下個又咪一樣。你返工途中應該都見每個姐姐都係咁。
我已經接受左呢個事實,只要我囝安全就算。

大宅

其實朝頭早得佢同我個仔喺屋企已經有機會傾電話,去接放學又有機會傾電話,夜晚八九點後已經可以傾電話,我只要求喺街帶住小朋友唔好傾電話都咁難我真係好嬲囉

男爵府

2019新春慶豚圓

我每日帶囝番學放學,好多工人都係咁,塞住耳機,又唔拖住小朋友。

大宅

投先問佢,佢唔認,死都話冇,仲喊晒口,唔通我唔信我啲仔女咩?

水晶宮

2019新春慶豚圓

irisw 發表於 19-10-11 22:17
投先問佢,佢唔認,死都話冇,仲喊晒口,唔通我唔信我啲仔女咩?

你唔洗問工人有冇玩電話 (佢唔會話自己有), 你只要同工人重申湊住小朋友不可玩手機。
你亦要間唔中玩突撃, 暗中觀察工人在外如何照顧小朋友。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

唔明佢地點解可以咁多電話傾。我個就鍾意fashion show,我出一出去湊個仔放學,返黎戴左對耳環,又唔知係咪玩完自拍。之前比我捉到,我仔一返學就換幾套衫影相,覺得自己好靚。

翡翠宮

十個工人十個玩电話
塞住2隻耳最危險
有車鏟埋黎都吾知
玩具萬歲!

複式洋房

回覆 irisw 的帖子

佢地最叻就係講大話,死口唔認,扮喊扮可憐。依家無人湊就唯有不斷提點,但呢個完約就唔好再續啦。

珍珠宮

KoneyB 發表於 19-10-11 18:33
除咗炒佢之外都冇方法

冇辦法,好似公司講明唔可以影印自己野,文具唔可以拎走,一樣大把人做,真係頂唔住炒

大宅

我都明十個有九個姐姐都一定會玩電話,但我最主要係考慮小朋友安全問題,我自己拖住小朋友都唔敢講電話,因為真係會分心。
唉,又喺度發夢諗下幾時先唔洗請工人,真心好煩

子爵府

irisw 發表於 19-10-11 22:17

炒佢,我亦見好多冇玩電話,人地工人咁我就要咁咩

大宅

2019勳章

irisw 發表於 19-10-11 17:32
平時做嘢還可,個人係蠢啲,我 ...

話極唔聽又牽涉到安全問題都係炒啦,夜長夢多。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊