時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

警方問題係打得唔夠恨

大宅

birddish 發表於 19-10-11 19:12
咁多人都企出來話佢哋有問題!仲唔快d搵證據證明自己清白無辜?呢d警隊無視民意一早應該解散! ...

香港既法制係搵證據證明有罪,唔係搵證據証明清白! 你有證據可以控告警方架!

以你既邏輯,其實都有好多人話暴徒同所謂受害者有問題,仲唔快d叫佢地搵證據証明自己無講大話?

大宅

咁多人都企出來話佢哋有問題!仲唔快d搵證據證明自己清白無辜?呢d警隊無視民意一早應該解散! ...

佢哋的問題是對D暴徒太仁慈,支持嚴正執法捉晒D暴徒(已升級為恐怖份子)
kingbb I am 7 years old. ;-) :-D :-D

複式洋房

回覆 TIF1016 的帖子

搵證據係警察的工作

複式洋房

一定有問題,如果冇,就要自己證明冇

複式洋房

解散警隊,解散全全公務員,解散政府狀態,把所有 儲備全部平仿給香港市民, 以後各人 各家自掃門前雪, 不要再說為他人爭取什麼, 自己要求 自己爭取 自己家業 自己保護

最後受益嘅係策劃此次運動嘅人(emoji)古人話殺人放火金腰帶,修橋補路無 屍骸

大宅

birddish 發表於 19-10-13 13:22

搵證據係警察的工作

香港係實行普通法,亦即係英國果套系統,係普通法下一切被捕者未審前只可以叫疑犯,控方要搵證據證明佢有罪。被控者要作辯解。

你而家話警察有罪,即係你係控方,警察係被控者,咁唔該你去搜證。你連基本法律程序都唔識就咪係度盲吹啦!

揭開肚皮比人見到自己無料,真係醜怪!

大宅

birddish 發表於 19-10-13 13:22

搵證據係警察的工作

你知就好啦!

大宅

回覆樓主:

好多JM都觉樓主一定人格分裂兼有精問題,如果無問题,請提供証據。

大宅

回覆樓主:

點解bk唔封鎖哩d成日妖言惑衆嘅曱甴會員,仲俾佢響樹獻世

大宅

回覆 birddish 的帖子

你好抖下啦!你精神情緒真係有問題呀!你睇下你寫啲咩嚟?警察你又話唔信,但你又叫警察去調查,咁就算佢搵到證據証明自己清白,你都係唔信啦!係咪?

大宅

樓主係咪想每日一有人死,警方就要公開哂佢啲資料比香港人睇,咁先可以還警察清白

大宅

回覆 tp-windy 的帖子

所以我已叫佢好好抖下啦!佢真係精神出現問題呀!成個人根本冇曬邏輯思維。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

我話樓主都係強姦犯,樓主快d搵證據證明自己無強姦人

男爵府

etyn 發表於 19-10-11 19:32
根據法治精神,提供証據是指証方的責任,未被定罪之前都是清白的無罪的。所以根據法律精神,警察有必要不 ...

大宅

yau2012 發表於 19-10-13 13:47

你好抖下啦!你精神情緒真係有問題呀!你睇下你寫啲咩嚟?警察你又話唔信,但你又叫警察 ...

佢之後另一post 又假爆眼,真屈警,鬧暴徙,可能佢想掩飾佢真正嘅文宣身份又或者真係有精神病。

大宅

原來你真係傻唔係扮㗎!

男爵府

2018復活節勳章

咁多人都企出來話曱甴有問題!仲唔快d搵證據證明自己冇屈警察?呢d曱甴一早應該捐返落坑渠!

禁止訪問

男爵府

CINDYC 發表於 19-10-11 19:31
我夠企出來話你有問題,賤格破壞無差別襲擊異見人士,勒索,請你搵證據證明清白無辜,唔該!

黃絲曱甴和 ...

首頁

尾頁

跳至