自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平時好少坐定定睇,但尋晚個集講曾偉權塗白油個part我喊左

男爵府

回覆樓主:

我都睇到眼濕濕

男爵府

ValerieBaBa 發表於 19-10-12 08:34
我都睇到眼濕濕

可能最近心情沈重,個人好易喊

wcpcelia  :u  發表於 19-10-12 14:06

侯爵府

回覆樓主:

昨日呢段,我亞仔話佢唔會油返白,我話一定會。畫剩最後個公仔時,我亞仔再講話會保留個公仔,我都話會油晒。
我解畀亞仔聽,現實同興趣,現實係間屋係細佬嘅,細佬要移民賣屋,佢要還原(其實唔還原都同樣會無間屋),咁嘅情況已經唔可以講興趣講理想。
我未講嘅現實係: 所有理想興趣都要在搵到食為大前題。所以幾萬蚊買條喇叭條果d,生活一定唔差。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

故事係好值得睇嘅

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

timtamgal 發表於 19-10-12 08:28

好欣賞曾偉權、KC, 遊子三個。 雖然係三個失意的人,但互相鼓勵照顧。

男爵府

回覆樓主:

我都話要叫班後生睇多啲呢啲劇,社會係一大班默默耕耘既每一代共建出黎,人生唔係讀完書出黎個世界就係你,睇到自己最大最威,每個人都係為生活,生活根本大多部分時間係艱苦。

男爵府

姬絲汀汀 發表於 19-10-12 10:02
我都話要叫班後生睇多啲呢啲劇,社會係一大班默默耕耘既每一代共建出黎,人生唔係讀完書出黎個世界就係你, ...

不能同意更多

水晶宮

evip 發表於 19-10-12 09:55
好欣賞曾偉權、KC, 遊子三個。 雖然係三個失意的人,但互相鼓勵照顧。

呢3個中佬真係做到識咗幾十年嘅情懷

男爵府

好有人情味

大宅

呢排 tbb的劇都唔差

水晶宮

我都話要叫班後生睇多啲呢啲劇,社會係一大班默默耕耘既每一代共建出黎,人生唔係讀完書出黎個世界就係你, ...

係, 果3個男人直頭係香港精神!!

佢地際遇唔好, 但冇怨人, 互相扶持, 活在當下!!

另㚈, 陸同在街邊賣嘢果d街坊, 同大爆一齊耍劍的 c9, 好貼地!!!

珍珠宮

timtamgal 發表於 19-10-12 08:28

其實佢地幾個大男人嘅友情,好多好 touching ~

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

呢套好睇
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

醒目開學勳章

喜歡牛下這個故事

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我地細個成日睇粤語長片,其實好有社會教育意義,明白其實生活一D都唔容易,但普遍人都有正面價值觀,亦講善惡到頭終有報、多行不義必自斃。

catt0008    發表於 19-10-12 14:14

琥珀宮

evip 發表於 19-10-12 09:55

可能你冇睇過《前程錦繡》,呢部份有相似,《錦》3個後生仔之間故事,呢節3個中佬,題材比較少見,好睇過男歡女愛相戀果啲劇情。

侯爵府

回覆樓主:

牛下比較貼地,唔係父幹而有大屋,吳同龔兩公婆捱到有樓同供個仔去外國讀書。大爆辛勞上半生為細佬。鄭勁基上半生難賭老婆走佬。全部都寫實,佢地面對困境,無怨人,只想自己做好d,呢d咪香港精神囉。相反心穎角色,就真係依家年青人,自己唔自律,又無計劃又賴皮,死好命有個朋友幫佢。中佬同後生女成對比。

大宅

yuyueng 發表於 19-10-12 11:43
我地細個成日睇粤語長片,其實好有社會教育意義,明白其實生活一D都唔容易,但普遍人都有正面價值觀,亦講 ...

絕對同意

子爵府

回覆樓主:

我都睇到眼濕濕

首頁

尾頁

跳至