婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

奶奶有事嗎?
話說佢一位朋友(我地都識)大壽,約咗三四圍朋友(d aunties)都識部分, 叫我地百日宴屋企人自己食,個日帶埋bb壽慶祝滿月,我梗係唔想啦,邊有咁嘅人架,痴線架!

我reject左,不過真係好想問下,有冇人會咁樣搞?

子爵府

回覆樓主:

佢傻架,你話係佢自己大壽一齊攪都正常吖,朋友一齊攪?邊個埋單呀?點計?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ihaveabigbb 發表於 19-10-12 09:15
奶奶有事嗎?
話說佢一位朋友(我地都識)今個月大壽,約咗三四圍朋友(d aunties)都識部分, 叫我地百日宴 ...

未聽過
自己大壽同做孫生日一齊就有

痴左線
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

就得邊個呢,到時大壽變主角BB變配角,但訂位果d又要係搞埋安排得唔好又會有說話聽,而且大壽果個你只係識唔係熟,你99想埋d野都9唔答8

男爵府

ihaveabigbb 發表於 19-10-12 09:15
奶奶有事嗎?
話說佢一位朋友(我地都識)今個月大壽,約咗三四圍朋友(d aunties)都識部分, 叫我地百日宴 ...

你奶奶有問題嗎,到時人情點分,埋單又點計

大宅

奶奶有事嗎?

紅事可以撞紅事的嗎?

別墅

回覆 金三珣 的帖子

唉,我都無言了。

別墅

回覆 dinner1314 的帖子

我媽強烈反對,話對bb唔好。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你奶奶傻架

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

ihaveabigbb 發表於 19-10-12 21:22
回覆 dinner1314 的帖子

我媽強烈反對,話對bb唔好。

你老公呢?

別墅

有陣時真係唔係好明d 99諗乜

別墅

回覆 11B 的帖子

反對,同一陣線

子爵府

奶奶有事嗎?
話說佢一位朋友(我地都識)大壽,約咗三四圍朋友(d aunties)都識部分, 叫我地百日宴屋企人 ...

睇你奶奶日後都係搞事多

公爵府

ihaveabigbb 發表於 19-10-13 05:29
回覆 11B 的帖子

反對,同一陣線

甘咪得曪,都reject左,即是並非難題,好易解決

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

俾我就玩吋佢,百日宴日期同你奶奶個friernd大壽同一日,叫你奶奶去個friend嗰邊得喇,我哋呀B呢邊有齊真心錫呀B嘅人出席,奶奶你嚟就多雙筷,唔嚟就唔嚟囉!

大宅

你個奶奶都過分嘅但係我個老爺奶奶仲過分 (emoji)
佢夠膽死係我結婚嗰日晚宴上要幫佢男家啲親戚賀壽。
事緣嗰日我結婚佢男家有兩個晚輩都係當日生日,而本身我哋結婚嗰日冇安排切結婚蛋糕環節,老爺奶奶就話一定要安排個蛋糕 ,唔係人哋生日流流冇得食蛋糕喎。

我心諗 咁使唔使叫埋你嗰兩個表姐表弟一齊上台切餅啊?我同我老公就合巹交杯,你地兩個就上台許願,而家你哋男家宗親聚會啊,嗰日唔係我結婚啊,當我地女家死呀!

最好笑嘅係 佢哋成班男家 都唔覺得有問題(emoji),係咁逼我地做!最後結婚前兩日係呀奶奶d 同事點醒佢,佢地先收手啊。

大宅

啲數字人真係好過份 成日將自己當係party嘅主角!戇居!

子爵府

牛年勳章

下,我一定反對,點解要一齊搞?完全諗唔到咩原因

子爵府

牛年勳章

我諗返之前我小朋友生日,我已經買好蛋糕要慶祝,我99話不如聽日先慶祝,因為姑9一家會返來食飯。我心諗姑9又唔係主角,我幾時切蛋糕關佢咩事?好在C6見到我無出聲,即刻拒絕99,跟手即刻拎個蛋糕出來,之後話姑9想食留返兩件比佢食。

大宅

ihaveabigbb 發表於 19-10-13 05:29
回覆 11B 的帖子

反對,同一陣線

根本奶奶問都唔應該問~佢有無諗過樓主咁辛苦生個仔出黎唔係同三唔識七嘅人分光環!
講嘢之前用下腦啦!

首頁

尾頁

跳至