興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前用紅米,可以隨時切換sim咭,
打電話會問sim1定sim2打出, 但而家只有sim1 可打出電話, 但電話入就兩張咭都收到, 請問係乜嘢原因?

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

開咗未?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

小倩 發表於 19-10-12 23:19
開咗未?

sim1同2都開咗

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

cpy0112 發表於 19-10-12 23:23
sim1同2都開咗

p20pro,有得揀喎

大宅

小倩 發表於 19-10-12 23:25
p20pro,有得揀喎

咁點解呢?已經開哂2張Sim,仲要乜嘢設定㗎?

版主

cpy0112 發表於 19-10-12 23:33
咁點解呢?已經開哂2張Sim,仲要乜嘢設定㗎?

有無試過兩張sim換卡槽?

大宅

小倩 發表於 19-10-12 23:38

未試過, 陣間試吓

大宅

小倩 發表於 19-10-12 23:38

我熄咗voLte 就出到2張sim嘅畫面。 咁係咪第二張sim 只可以打出同接聽電話?
點樣可以用第二張sim上網同whatsapp?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

cpy0112 發表於 19-10-13 13:19
我熄咗voLte 就出到2張sim嘅畫面。 咁係咪第二張sim 只可以打出同接聽電話?
點樣可以用第二張sim上網同wha ...

雙sim卡管理將第二張卡設為預設流動數據。

我部榮耀9係長撳中間錄色掣向左掃,就轉為sim2打出。

大宅

lyh80115 發表於 19-10-14 22:49
雙sim卡管理將第二張卡設為預設流動數據。

我部榮耀9係長撳中間錄色掣向左掃,就轉為sim2打出。

唔該哂!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊