想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇人試過用綠d驗到有但係最後原來係乍糊?
我cycle好亂 對上一次黎m8月29
到而家冇黎,岩岩用綠d驗到有控 但又試過驗到冇控
用萬寧牌直頭白雪雪 咁係咪乍糊?
圖1) 次序由上至下驗,1&3都好似有個控
圖2)係萬寧牌 白雪雪
有心人幫手睇下
心急人上

侯爵府

瞓得好勳章

siubobo1002 發表於 19-10-13 00:14
到而家冇黎,岩岩用綠d驗 ...

你起身要驗多次
我都見到no.1&3有控

伯爵府

siubobo1002 發表於 19-10-13 00:14
到而家冇黎,岩岩用綠d驗 ...

1 & 3有控,有無驗埋紅D睇下係咪算深色?
2同萬寧見唔到,聽講萬寧都是遲鈍版驗孕棒,可能尿液唔夠濃或你飲得太多水也會有驗唔出的可能。
比較敏感的是Clear Blue驗孕棒,通常dd-3都已經有淺線,dd-1已經好實色。

別墅

ipcs 發表於 19-10-13 09:07
2同萬寧見唔到,聽講萬寧都是遲鈍版驗孕棒,可能尿液唔夠濃或你飲 ...

圖一係尋晚紅d 算唔算深色呀?
圖二係今朝晨尿
岩岩買左clear blue 洗唔洗等多幾日先驗呢?

伯爵府

siubobo1002 發表於 19-10-13 12:47
圖一係尋晚紅d 算唔算深色呀?
圖二係今朝晨尿
岩岩買左clear blue 洗唔洗等多幾日先驗呢? ...

我覺得你幅圖似我dd-2(31/8)隻色,我在dd-1及dd-3的Clear Blue係咁嘅色,你可以忍3個鐘或以上小便同唔飲水(口乾就呷一兩啖)去驗,如果晨尿就不用特登忍尿,但又要等明早。

別墅

ipcs 發表於 19-10-13 12:52
我覺得你幅圖似我dd-2(31/8)隻色,我在dd-1及dd-3的Clear Blue係咁嘅色,你可以忍3個鐘或以上小便同唔飲 ...

岩岩去左晨尿後既第一次小便
用左電子版clear blue
顯示左1-2weeks
係咪一定準架喇
唔敢相信呀.....

伯爵府

siubobo1002 發表於 19-10-13 13:42
岩岩去左晨尿後既第一次小便
用左電子版clear blue
顯示左1-2weeks

準,不過你仲係好初階段,要過三兩日再check睇下係咪有加深。
我見過有人初頭驗到有淺線/ 1-2 wk,過左4-5日都仲係差不多咁,之後一星期仲愈來愈淺色,最後m come,即係化學懷孕,受精卵無成功著床。

別墅

ipcs 發表於 19-10-13 13:52
準,不過你仲係好初階段,要過三兩日再check睇下係咪有加深。
我見過有人初頭驗到有淺線/ 1-2 wk,過左4-5 ...

哦....明白!
咁過多幾日再驗下先
多謝你

大宅

siubobo1002 發表於 19-10-13 14:01
哦....明白!
咁過多幾日再驗下先
多謝你

祝成功!

別墅

ipcs 發表於 19-10-13 09:07
2同萬寧見唔到,聽講萬寧都是遲鈍版驗孕棒,可能尿液唔夠濃或你飲 ...

我都係買左萬寧牌呀!月經遲左8日,驗兩次都一條線,我而家無驗喇,我個心好忐忑不安

伯爵府

ashley2017 發表於 19-10-26 09:54
我都係買左萬寧牌呀!月經遲左8日,驗兩次都一條線,我而家無驗喇,我個心好忐忑不安
...

咁可能唔中,你兩次驗隔左幾多日呀?
我發覺這cycle病過有發燒,我的排卵會亂左,月經都會遲來。

首頁

尾頁

跳至