母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

BB 12月尾/1月出世,本身諗住要熱水坐熱D 奶?
但暖奶器係咪會調到 37度好D?

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

18babycome 發表於 19-10-13 09:14
BB 12月尾/1月出世,本身諗住要熱水坐熱D 奶?
但暖奶器係咪會調到 37度好D?

如果要特登去買就吾好喇,因為拎枝凍奶去解凍好慢,用熱水坐仲快。啲錢留返買熱水壺好過

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

暖奶器隨時可以買到, 所以有需要時至買都未遲. 有暖奶器的而且確係方便好多.

我第一胎時冇用暖奶器, 用個大杯裝住暖水去座奶, 好處係餵奶時去到邊度用都方便 (例如: 房, 廳), 唔好處係有時要換水, 座冰奶既話要換幾次水.

我冇用溫度計, 我多數安排一早座奶, 另外我好忙時都會用入口溫度既水 (手背去測 d 係微暖) 去慢慢座. 如果急住座冰奶雪奶, 我會用熱少少既水 (有少少辣手), 可以快d 座暖, 座到咁上下就調低水溫 (入口水溫).

餵bb 前一定要試奶溫.

民房

我沒有買,用熱水暖都好快

複式洋房

我覺得方便,唔洗換水試溫度,人奶用最低溫加熱10-15分鐘,唔驚太熱破壞營養或熱親bb

買二手一百幾十蚊就得,好多人放,又環保~~~

大宅

我有但冇咩點用, 通常用番暖水座~

別墅

2019勳章

回覆樓主:

我買2手,我覺得方便, 尤其bb扭計時可以keep warm.

別墅

2019新春慶豚圓

我餐餐都有用, 覺得方便, 又唔係貴

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊