時政擂台

跳至

首頁
45678...11

尾頁

複式洋房

ocarebear 發表於 19-10-14 01:18
你睇清楚啲帖先答啦

早抖

答左你係兩件事啦。

係唔知解要拉埋兩件事黎講

早d 訓啦

子爵府

火爆 發表於 19-10-13 23:57
咁你覺得有無問題?

元朗721 警察因為人手不足應付唔到調頭走,大家接受到

721係打架情況,一定有武力成份,咁兩個軍裝確係有機會未能控制情況
而搬阻路物品,而家好多普通市民都落去搬,真係未必睇到會有幾危險,而且消防日日操,基本防衞能力會有

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

twobigeyes 發表於 19-10-13 18:45
721發生乜事各大傳媒都有報道,香港市民唔需要在場都知道發生乜嘢事,同有冇腦冇關係,除非不是香港市民! ...

咁我都知黑衫撩事鬥非先入元朗打人,唔夠人打再入車箱搵途人做擋箭牌,互相毆鬥輸左又話警黑合作之後仲係網上叫人打999 攪到有需要嘅人打唔到999

暴徒文宣、日日上BK 好忙喎,你哋唔使出去殺人、放火、搶劫咩

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
從未適應這份工

複式洋房

eee_babyking 發表於 19-10-13 18:03
消防都無槍的 佢地不怕比人打嗎?

照你咁講,你都認同班曱甴暴徒打人喎

大宅

TOMATOO 發表於 19-10-13 17:44
10月13日,下午5時39分,四名消防員去到沙田阻路現場,竟然見到曱甴就掉頭離開。

睇直播,以為四名消防到左清路障,

點知黑衣暴徒同消防講左幾句野

消防就收隊走左

O哂嘴囉

複式洋房

BABYPURPLE 發表於 19-10-14 01:33
721係打架情況,一定有武力成份,咁兩個軍裝確係有機會未能控制情況
而搬阻路物品,而家好多普通市民都落 ...

消防員有自己本身嘅職責,救火救人。用左資源去清路障,有事故時咁點算?唔夠車出?用晒d 體力去搬野,又夠唔夠體力救火救人?

如果前往救援途中有路障,消防必定會清,如果非有即時危險,消防應專注佢本身嘅職責。消防同警察一樣係紀律部隊,都有自己工作指引,除非有上司指令,如果唔係基本上都唔可以做多的。

tibetlee13    發表於 19-10-14 05:22

大宅

火爆 發表於 19-10-14 01:16
又loop 返轉頭

警察喪打示威者係響驅趕示威者嘅時候

721黑白互片, 輸左就報警。我都懷疑警黑勾結? 721只捉白衣亞叔, 點解乞衣bb無事?

複式洋房

kiki1021 發表於 19-10-14 02:25
721黑白互片, 輸左就報警。我都懷疑警黑勾結? 721只捉白衣亞叔, 點解乞衣bb無事?
...

咁你要問警察喇,警察做野同佢上司交待架咋。

子爵府

火爆 發表於 19-10-14 02:19
消防員有自己本身嘅職責,救火救人。用左資源去清路障,有事故時咁點算?唔夠車出?用晒d 體力去搬野,又 ...

所以明白點解警察人工會高過消防,警察要幫手清路障,清比黑衣貼係太子既垃圾牆,又要比人粗口辱罵,總之乜鬼都關警察事
公務員就係咁,事不關己,己不勞心,只要做自已本份就得,明

複式洋房

ceci1993124 發表於 19-10-13 18:02
學警察721既講法囉,當時發現人手唔夠咪調頭走囉

呢點一早已篤爆左係有心人抹黑警察,到今時今日仲摷出講

嗰兩位軍裝警員當時去到現場發現大堂平靜,冇人有武器,網上相關嘅片段亦都好清楚只係見到人行嚟行去,咁冇事故發生,兩位警員離開跟住去處理其他案件係合理!有心人好鍾意單憑一副得警員背影嘅相,或者D冇頭冇尾既片斷章取義

大宅

火爆 發表於 19-10-14 02:36
咁你要問警察喇,警察做野同佢上司交待架咋。

唔怪得知喇, 消防鬼做嘢連上司都唔需要交待。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

SullytheMonster 發表於 19-10-13 17:52
曱甴發爛炸呀?

佢(jumpxxxx)仲衰過曱甴呀,喺BK扮和理非,撩事鬥非!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

1314625 發表於 19-10-13 18:49
你咁講,消防什麼也不用做,連防火都做不到,係咪應該減人工?

咁你又唔叫班差佬救火

公爵府

koala904 發表於 19-10-14 07:40
咁你又唔叫班差佬救火

如果救火都係差佬做埋,消防直情炒得啦

大宅

eee_babyking 發表於 19-10-13 18:02
樓主 應該叫曬全港公務員清路障(emoji)?佢地出政府糧又不幫手 不需要分工啦!
...

Good idea!

男爵府

路障係阻路,所以消防員就係救路面被困的人

男爵府

火爆 發表於 19-10-13 23:36
叫消防黎做咩?

上面講緊咩麻煩自己睇

男爵府

koala904 發表於 19-10-14 07:40
咁你又唔叫班差佬救火

警察救埋火,消防處及所有消防員可以全摺

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大肉兒 發表於 19-10-13 13:15
d人傻ga

包容包容
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Septemper30 發表於 19-10-13 13:23
蓄牲

青山冇識字course, 明嘅

請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

首頁
45678...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊