時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我真係..... 想爆粗!
哩句說話由果D人把口講出,手寫出,真係難聽過粗口!
趕走防暴警察仲喺度自 high!
街坊?!街坊谷....
無人搞事搞破壞,防暴會唻嗎?!
保護家園?!將軍澳幾個地鐵站被破壞成咁、商場商戶又遭破壞、街坊每日都會用嘅交通燈..... 等!保乜Q?!個個屋苑附近嘅十字路口,交通燈都被破壞!商場又驚到提早閂門甚至唔開!
針對乜鬼嘢?!有種有本事就去果個人屋企,搞佢屋企!唔好搞到街坊口常!
街坊想食乜幫襯邊間舖買乜,係人地自由!你破壞人地要街坊屈服你嘅「破壞自由」?!
除咗粗口,真係諗唔到講乜..... 好嬲好嬲好嬲!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

baby_chu 發表於 19-10-13 18:04
我真係..... 想爆粗!
哩句說話由果D人把口講出,手寫出,真係難聽過粗口!
趕走防暴警察仲喺度自 high!

日常

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

每區都有犯民社區主任,幫手推波助瀾,遲D治安日差,市民受苦。

珍珠宮

syyysc 發表於 19-10-13 18:09
每區都有犯民社區主任,幫手推波助瀾,遲D治安日差,市民受苦。

破壞、縱火果D,「街坊」就唔趕,走去趕走班防暴!
真係超嬲爆嬲.....

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

baby_chu 發表於 19-10-13 18:23
真係超嬲爆嬲.....:anger ...

好多屋苑都有這種情况,黄絲居民配合社區主任,攪管理員,再拒警察執法。遲D做區議員。

大宅

回覆樓主:

班暴徒自己破壞地鐵令地鐵冇法行駛被迫停駛維修,然後嗰啲自high食屎狗廢民就勁鬧地鐵,啲暴徒同食屎狗應該自隊

伯爵府

baby_chu 發表於 19-10-13 18:23
真係超嬲爆嬲.....:anger ...
agree

珍珠宮

特務A 發表於 19-10-13 18:34
班暴徒自己破壞地鐵令地鐵冇法行駛被迫停駛維修,然後嗰啲自high食屎狗廢民就勁鬧地鐵,啲暴徒同食屎狗應該 ...

又話人地玩嘢,變相幫政府消禁....
地鐵真係唔應該咁快開番晒D站!橫掂大家過去一星期都 okay 無地鐵嘅生活、有限度嘅地鐵生活!

大宅

回覆樓主:

認同樓主及其他jm,我都好嬲好嬲,d人將歪理講到變道理,真係難聽過粗口!我都讚成港鐵咩線都唔好開,反正開返又破壞 ……

侯爵府

回覆樓主:

正常街坊邊會出街睇熱鬧?佢係咪一人一票選出黎代表所有街坊?我只相信警察。

首頁

尾頁

跳至