時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

CathyChan1126 發表於 19-10-13 19:34
仲可以減肥,
因為去打邊爐,
食放題都去唔到

係喎,又好少食大餐,都冇乜心情食,雖然冇瘦到,但keep到唔肥囉

大宅

KamMui 發表於 19-10-13 23:13
係,今日去popcorn, 班曱甴係度叫,好嘈,好燥,之後就走了

我今日都係,本來想買野,突然聽到d曱甴叫,即心情煩躁,唔買走人。

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

歐洲農村式生活,星期六日鋪頭三點收門,日出而作日入而息

林鄭,送中條列只不過榥子,搞區議會選舉繼而顏色革命引中央出兵,尾國做世界警察救香港先係主菜

今次多得陳同佳案先有意外收獲

就好似二戰美國一直袖手旁觀,到大家打到爛咪又執屍成功做大贏家

香港只會成為第二個蘆溝橋

大宅

2019新春慶豚圓

cbeyond 發表於 19-10-13 20:10
林鄭有叫人做暴徒?
有叫人破壞社會?
大部分香港人, 都無做暴徒喎

大宅

2019新春慶豚圓

alicemic 發表於 19-10-13 22:50
今日見到有警察畀暴徒用鎚仔撲頭用鎅刀鎅鏡已經好憤怒, 仲有今日訂咗二十幾個汽油彈去旺角警署簡直無法無 ...

講得啱

大宅

cbeyond 發表於 19-10-13 20:10
林鄭有叫人做暴徒?
有叫人破壞社會?
大部分香港人, 都無做暴徒喎

其實都要多謝林鄭對甲甴冇下狠手,唔用國際標準剷除甲甴才有今日既局面。

大宅

kaman813 發表於 19-10-13 20:18
我只係指出事實既源頭,今日香港既亂局係林鄭做成

源頭唔係林鄭,係邊個請問甲甴金主囉。

大宅

cbeyond 發表於 19-10-13 20:24
暴徒就是暴徒, 說幾多美化說話, 將責任推給其他人,依然係暴徒, 掩飾不到暴行。
暴徒破壞社會設施, 破壞港 ...

坐監浪費納稅人既錢,應該直接擊斃送暴徒歸西才有阻嚇力。

大宅

kaman813 發表於 19-10-13 20:33
依家新移民,愛國人士大晒wo

而家甲甴大晒wo

大宅

kaman813 發表於 19-10-13 20:13
你清醒d啦!今次送中條例係邊個攪出黎架?

係李柱銘
https://youtu.be/d6Y2OkZhldE

大宅

kaman813 發表於 19-10-13 20:21
取消一國兩制最好

你會唔會將自己間屋,分一格地送比人?

大宅

kaman813 發表於 19-10-13 20:31
好多新移民千辛萬苦攪單程黎香港,如果香港又一國一制,咪…………好囉…………
...

一國一制,咪就即時回歸大陸,你我都係大陸人囉,亞燦

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Catcatlove 發表於 19-10-13 19:27
早上反工,放工即刻反屋企煮飯,放假在家休息做家務,我見好多人都係咁
...

系啊,都系好事。明年出生率應該上升

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

graceyung 發表於 19-10-13 19:31
3點前的香港是安全的

x 2

昨天一家揸車出去燒嘢食, 中午三時急急腳走人返屋企 ,因為大舅打電話嚟, 話外面已經有曱甴堵路~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

alicemic 發表於 19-10-13 23:07
警察真係好慘呢四個月以嚟孤軍作戰! 我仲覺得呢件事告一段落之後要將政府機構入面嘅黃屍王一抽出嚟, 佢 ...

希望能成事~

政府研向紀律部隊「借兵」支援警力

http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2076827/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%94%BF%E5%BA%9C%E7%A0%94%E5%90%91%E7%B4%80%E5%BE%8B%E9%83%A8%E9%9A%8A-%E5%80%9F%E5%85%B5-%E6%94%AF%E6%8F%B4%E8%AD%A6%E5%8A%9B
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

kaman813 發表於 19-10-13 20:38
我支持一國一制,取消所有口岸,但我相信冇人夠膽應同我
我贊成

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大力大力 發表於 19-10-14 07:22
希望能成事~

政府研向紀律部隊「借兵」支援警力

借兵有用咩?消防舊話會幫手清路障喇! 結果? !

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

graceyung 發表於 19-10-13 19:31
3點前的香港是安全的

你以為
好快就唔係架啦

大宅

回覆 kaman813 的帖子

條例已經無咗,暴亂依然繼續!我自己由頭到尾都認為條例無問題,香港亦有唔同聲音嘅,和平遊行可以,但有必要去到咁極端嗎?

首頁

尾頁

跳至