夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

忍無可忍,之前為咗仔女還需要忍,噚晚終於忍唔住講咗出口,我噚晚已經瞓梳化了,之後可以點?

男爵府

回覆樓主:

c6又有無回應定係唔出聲?你自己講之前又有無打算點安排

複式洋房

Yee_ng 發表於 19-10-14 09:23
c6又有無回應定係唔出聲?你自己講之前又有無打算點安排

有個小冷笑但冇講任何嘢,我嘅打算係唔知點打算,依家返緊part time,離婚希望揾到full time,仔女應該跟佢,我只可以搬出去

大宅

angels'mom 發表於 19-10-14 09:43
有個小冷笑但冇講任何嘢,我嘅打算係唔知點打算,依家返緊part time,離婚希望揾到full time,仔女應該跟 ...

選擇仔女跟佢?點解要放棄個撫養權?你捨得嗎?

男爵府

回覆樓主:

你走左得仔女對住c6,佢d皮氣咪仔女受晒,由其事你仔女都係青春期,會覺得媽唔理佢地

男爵府

有個小冷笑但冇講任何嘢,我嘅打算係唔知點打算,依家返緊part time,離婚希望揾到full time,仔女應該跟 ...
如果你有奶奶同工人姐姐睇住小朋友都還好,如果冇就唔好咁殘忍,跟媽咪小朋友人格會健康好多。希望你只系一時衝動啦

ericafong2    發表於 19-10-15 10:48
rainbowchuuu3    發表於 19-10-14 11:01
簡簡單單,開開心心!

複式洋房

derrylkw 發表於 19-10-14 09:54

呢個唔係一個選擇,我冇能力撫養佢哋兩個

Sorry,原來返緊工係唔答得嘅,我唔想突然喺公司喊出嚟,晏啲再答

大宅

angels'mom 發表於 19-10-14 11:01

Sorry,原來返緊工係唔答得嘅,我唔想突然喺公司喊出嚟,晏啲再 ...

唔好喊要堅強

我個老公都好衰,但我為左個仔,我選擇忍,好多時都過得唔開心,
你可以踏出第一步,我好欣賞你!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Sorry,原來返緊工係唔答得嘅,我唔想突然喺公司喊出嚟,晏啲再 ...

尊重你
係艱難的決定
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

我明白嘅,但你可以爭取贍養費吖。同埋點解咁快搬出去呢?應該問咗律師意見先。

雖然我明你對住老公好痛苦,但起碼都有小朋友喺度。不過佢哋幾多歲呀?

慢慢儲錢,睇吓有咩工啱自己再上網有冇啲online course 讀吓。或者home office 嗰啲工。唔容易揾,不過咩都要試吓啦
平平穩穩又過一日

大宅

你有能力搬出去嗎?

複式洋房

derrylkw 發表於 19-10-14 09:54

當然唔捨得,但如果真係搬走咗我都會盡量見佢哋,但現在言之尚早。

複式洋房

Yee_ng 發表於 19-10-14 10:10
你走左得仔女對住c6,佢d皮氣咪仔女受晒,由其事你仔女都係青春期,會覺得媽唔理佢地
...

我喺唔喺度佢一樣咁鬧人,事事睇唔過眼。我女還OK,同我好close,佢亦有眼睇發生咩事,我仔雖然就快12歲,但性格比較B,佢會比較唔開心。

複式洋房

KAVEN 發表於 19-10-14 10:25
如果你有奶奶同工人姐姐睇住小朋友都還好,如果冇就唔好咁殘忍,跟媽咪小朋友人格會健康好多。希望你只系一 ...

只有我哋四個,不過兩個由出世開始都係由我親自湊大。

我其實已經忍咗好耐,心入面亦諗咗好耐,噚晚講出口可以話係醞釀咗好耐嘅衝動。

過咗一晚,我唔覺得係一時衝動,但如果我早知我仔嘅反應,或者未必講得出口。

複式洋房

derrylkw 發表於 19-10-14 11:16
唔好喊要堅強

我個老公都好衰,但我為左個仔,我選擇忍,好多時都過得唔開心,

多謝你,我嘅第一步係瞓梳化

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-10-14 11:19
尊重你
係艱難的決定

多謝你,的確係好艱難嘅決定

複式洋房

bubblesb 發表於 19-10-14 12:02
我明白嘅,但你可以爭取贍養費吖。同埋點解咁快搬出去呢?應該問咗律師意見先。

雖然我明你對住老公好痛 ...

我未有資格搬出去,只係個初步諗法,其實依家住呢度係新居,搬咗入嚟都唔夠一個月,我之前一路諗我根本唔想搬入嚟,唔希望成為呢間屋嘅一份子。

我大女15歲,細仔就快12。

多謝你嘅意見,我都要好好計劃,我要好好活下去。

複式洋房

Winnieho1004 發表於 19-10-14 13:38
你有能力搬出去嗎?

暫時比較困難

複式洋房

回覆樓主:

我今日放咗工返到屋企,到依家食完晚飯,我就發現冇人當噚晚發生嘅嘢係一回事,除咗我自己之外,我係認真諗離婚㗎,亦冇將呢兩個字隨口掛咀邊。

大宅

回覆樓主:

樓主 你對仔女由你湊大
你覺得你應該爭取撫養權 問佢攞儋養費
小朋友跟媽媽較好

首頁

尾頁

跳至