夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

貝貝920 發表於 19-10-22 12:07
回覆 angels'mom 的帖子

你好勇敢, 恭喜你, 我相信到橋頭自頭直呢句說話, 返娘家得唔得丫? ...

我唔想我媽擔心,所以唔會返去。

子爵府

carmen911 發表於 19-10-18 19:13
其實我同樓主情況好似
不過除左忍我都無辦法
鬼叫無外家支援,

身同感受,唔知要忍到幾時呢

子爵府

angels'mom 發表於 19-10-22 18:01
我唔想我媽擔心,所以唔會返去。

同我一樣諗法,自己又無能力搬走,唯有死忍,有時會問自己,係咪要過呢種生活一世呢?

男爵府

一家唔知一家事, 當初為何一齊, 一齊拖手, 一齊去睇戲, 到求婚, 籌備結婚, 生了一個, 有問題繼續又生多一個, 離了,當中相信大家都付出了, 有可能你覺得付出很多, 很多, 人生去到這點, 好像要重新洗牌再往前行, 以後你有你生活, 仔女有仔女生活, 成熟一點,為仔女想多一點, 堅韌, 忍耐, 解決, 身教有嗎? 可能有, 但可以再做好一點嗎?說話可再技巧一點, 解釋可以再詳細一點嗎? 你說可以, 一切就可以重頭再來.

珍珠宮

angels'mom 發表於 19-10-22 18:00
唔知道你明白我嘅處境到底係好事定壞事,有啲事只有經歷過才能明白,很不幸你曾經有不愉快嘅婚姻,但很替 ...

好事,就因為我的經歷讓我在此更有力地與人分享揭開那些不為普通人知的苦。啟發人生無絕路,可有更多方案可選擇,不以自己心中的一把尺來打小人 不以道德,報應來壓倒人。不以自己認為何為對小朋友好來要人以自己一套去做。如人飲水,冷暖自知。老公係自己要面對既。當中的精神轟炸,對子女也造成了不健康的影響。我個大女學曬她爸。我根本毫無影響力。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至