論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請左個識講英文的印傭,以為自己巴閉,態度超差,來了幾個月,未還完錢,都這樣,點捱兩年,失望。

男爵府

回覆 bigsnake2013 的帖子

尋日去agent度同菲姐續約,聽到有個女人想請印湊B,要求識講中文,因為有老人家,跟住AGENT話本地印超揀工,仲揀過菲。好似想叫個女人揀菲,又話D海外印雖然會學中文先黎,但黎到其實只會識眼耳口鼻呢D單字,唔好期望佢會識句子,最初都係用GOOGLE TRANSLATE同身體語言溝通。又話佢地唔會識英文。

我諗你個印知道自己識英文就覺得好巴閉,好多僱主爭住請佢所以態度惡劣。

複式洋房

c27cheun 發表於 19-10-14 11:19
回覆 bigsnake2013 的帖子

尋日去agent度同菲姐續約,聽到有個女人想請印湊B,要求識講中文,因為有老人家,跟 ...

佢之前3年香港,話自己返印尼休息,我想可能被炒,否則都做完約。

大宅

bigsnake2013 發表於 19-10-14 10:25
請左個識講英文的印傭,以為自己巴閉,態度超差,來了幾個月,未還完錢,都這樣,點捱兩年,失望。
...

我個印都係識講英文,做野好唔掂,又污糟。已決定11月炒佢。請左佢先知原來佢曾經斷過約,對上一次就完成一個約,不過僱主提早release 佢

複式洋房

曉如1312 發表於 19-10-14 12:49

我個印都係識講英文,做野好唔掂,又污糟。已決定11月炒 ...

教佢,當耳邊風,對小朋友態度又差,總之想唔做野,但有糧出,要講一下,做一下,抹野將塵由右抹去左叫抹左,你話離唔離譜,總之希望各位千萬唔好請呢d以為自己講英文的印。

大宅

bigsnake2013 發表於 19-10-14 13:06
教佢,當耳邊風,對小朋友態度又差,總之想唔做野,但有糧出,要講一下,做一下,抹野將塵由右抹去左叫抹 ...

我果個清潔已經唔合格,仲要機不離手,我唔係屋企時,仲光明正大拎部電話出廳facetime, 我2個小朋友就自己玩,完全無照顧佢地,忍左佢幾個月,呢d人真係最好快d送佢走

民房

新工人剛到三個星期。第二日已打爛我三只水晶。做嘢求其,拿西。冇手尾,又自把自為。持住十幾年前來港做過一個約,識講D中文。自以為是。完全唔聽我的指示。都唔知點捱兩年😭😭😭😭

禁止訪問

複式洋房

aoierisu 發表於 19-10-14 23:25
換人吧, 相處不到 冇幸福.

但你知d中介現在幾貴,我怕一個被一個差,最衰就是中介騙人,垃圾都推佢來打工,d質素才變成這樣,又無試用期,只靠agent單方面介紹,有d agent原來只是去當地買片,沒有親自見過那些工人。

首頁

尾頁

跳至