時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

熱血金章

wing_tt 發表於 19-10-14 10:55
佢個演唱會係好似舞台劇形式咁 呢個只係其中一個情節 同佢D歌既角色有關
雖然我唔太識欣賞 但唔使因為一兩 ...

但佢演唱會大大大部分都係黃絲,正常人一早走左。未開場已不停叫光復口號。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

maggie196 發表於 19-10-14 11:23
如果呢個時勢就要需要自我審查嘅話,戲院唔應該上畫「JOKER小丑」,報攤漫畫店要全部下架暴力血腥書籍。
可 ...

仔女做壞事,人地鬧冇家教,因為父母決定生仔女就已經有教育子女既責任,責無旁貸。

藝人亦一樣,絕不能以創造做藉口去渲染暴力,仲要係依個咁敏感時期去做出咁既表演,根本就係居心叵測!

SIRIABABY    發表於 19-10-14 11:48
luvkaka    發表於 19-10-14 11:39

珍珠宮

熱血金章

maggie196 發表於 19-10-14 11:25
你最近有無去睇舞台劇、音樂會、演唱會?
無論大大小小嘅演出,只要一夠鐘熄燈就會有人開始叫口號,就算容 ...

祖兒我聽左兩場,都冇叫
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

水晶宮

華華子 發表於 19-10-14 10:49
我淨係知道謝小姐想食兩頭草, 又想賺大陸錢, 另一方面, 又好支持香港抗爭運動囉~~

如果有人有weibo戶口, ...
推. 叫佢揾曱甴錢算啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

鼓吹暴力

別墅

演唱會效果吧

子爵府

露比EE 發表於 19-10-14 11:29
仔女做壞事,人地鬧冇家教,因為父母決定生仔女就已經有教育子女既責任,責無旁貸。

藝人亦一樣,絕不能 ...

未了解過人哋演唱會故事背後嘅story,憑一張相就斷章取義,係呢個咁敏感嘅時期你仲係討論區散播仇恨,離間分化香港人,根本就居心叵測!

wing_tt    發表於 19-10-14 12:00

子爵府

toffeetong 發表於 19-10-14 11:30
祖兒我聽左兩場,都冇叫

https://topick.hket.com/article/2419070/【容祖兒演唱會】觀眾入場高叫「香港人加油」%20祖兒因舞台故障宣布8月12日補場【有片】

據現場所見,部分觀眾持著「反送中」標語入場,由於遲了約一小時開場,有觀眾在席上大叫「香港人加油」、「守護香港」。

侯爵府

maggie196 發表於 19-10-14 11:25
你最近有無去睇舞台劇、音樂會、演唱會?
無論大大小小嘅演出,只要一夠鐘熄燈就會有人開始叫口號,就算容 ...

就係因為知道現場氣氛就更應該要謹慎安排表演既情節及表達方式,如果設計總監話只有用依個表演先可以表達到佢既意念,咁點係佢無能。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

太敏感既時間,真係唔太適合

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

散播仇恨、鼓吹暴力
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

珍珠宮

回覆樓主:

精神病患者

大宅

wing_tt 發表於 19-10-14 10:55
佢個演唱會係好似舞台劇形式咁 呢個只係其中一個情節 同佢D歌既角色有關
雖然我唔太識欣賞 但唔使因為一兩 ...

藝術嘅嘢,咩人睇到咩。

子爵府

華華子 發表於 19-10-14 10:49
我淨係知道謝小姐想食兩頭草, 又想賺大陸錢, 另一方面, 又好支持香港抗爭運動囉~~

如果有人有weibo戶口, ...

娛樂圈都真係有好多藝人想食兩家茶禮

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆樓主:

佢嘅演唱會完全無特色,只係特登攞啲敏感野做話題

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

呢度佢吾係有好多fans㗎咩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

maggie196 發表於 19-10-14 11:32
未了解過人哋演唱會故事背後嘅story,憑一張相就斷章取義,係呢個咁敏感嘅時期你仲係討論區散播仇恨,離間 ...

近期成個公海,不停少少野就借題發揮講政治野...

首頁
12345...6

尾頁

跳至