跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

仲有5日到預產期了
阿b呀~過期居留犯法ga~
你要快d出黎呀!!
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

別墅

今日39周5喇, 我亞b 仲未捨得出黎, 我都等到冇曬心機喇.....

子爵府

我都39周, 我亞b 仲未捨得出黎, 我都和妳一樣到冇曬心機

大宅

我都403,已見紅多日(就來一星期)B都未捨得出黎, 之前我都和妳0地一樣到冇曬心機,現在隨心所欲啦!因已排期下星期三摧生啦!

大宅

我都未出呀,點解呀...真係好好住咩?

出世 2.77kg   半個月 3.2kg  一個月 3.81kg  
兩個月 4.6kg  四個月 5.64kg 六個月 6.34kg
一歲 7.4KG

大宅

其實第二胎,真的會耐d架!(403日)未有動靜!

第一胎38週就穿水....出來啦!....只須6小時

別墅

至弊我係第一胎呢......

我隻腳依家腫到豬蹄咁, 已經好幾日喇, d 人話腳腫即係就黎生得, 點知, 朝朝訓醒, 希望都係落空.....

仲有添呀, 我呢個星期個肚成日陰陰痛, 有少少似經痛個種痛, 你地會唔會咁呀?

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我呢2日個肚最底果度都扯住扯住.......
依家都係等

我第1胎係因血壓高岩足月就催生
今次唔係又要催生掛(不過係因為遲)

倒數4日了.....
各位阿B
媽咪們等緊你地的~
快D出黎啦~
~ 神的恩典夠我用~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 咩咩聲(仔仔) 於 09-5-16 13:10 發表
其實第二胎,真的會耐d架!(40周3日)未有動靜!

第一胎38週就穿水....出來啦!....只須6小時

會耐D咩???

我囡囡39W6D出世

但係細B係39W3D已經出左世

大宅

我都係第一胎喎,點解咁耐嫁,開頭我仲以為自己會早d添呀,因為之前驗唐氏個時驗血個邊唔好,所以變咗高危,我問醫生會點,佢地話後時個bb可能會細小小,或胎盤唔夠食可能會早小小出來,但點知宜家都唔出來,好想佢出來呀,媽媽等咗好耐啦...

我都腫咗兩三個禮拜啦,咪又係未生得...

出世 2.77kg   半個月 3.2kg  一個月 3.81kg  
兩個月 4.6kg  四個月 5.64kg 六個月 6.34kg
一歲 7.4KG

別墅

今日足40週, 我亞b 逾期居留.....

洋房

我個肚都已經39w1, 上星期六仲有流血, 但唔係傑傑個d, 個肚都有15分鐘收縮但唔痛, 醫生話有痛就去醫院. 但過咗一日冇流血, 收縮就間中一下, 我冇腳腫手腫, 係咪正常呢? 好擔心, 好驚bb會唔會有問題? 宜家都唔知點好??

水晶宮

點都去CHECK CHECK穩陣D!!!

原帖由 vianna_ho 於 09-5-18 12:30 發表
我個肚都已經39w1, 上星期六仲有流血, 但唔係傑傑個d, 個肚都有15分鐘收縮但唔痛, 醫生話有痛就去醫院. 但過咗一日冇流血, 收縮就間中一下, 我冇腳腫手腫, 係咪正常呢? 好擔心, 好驚bb會唔會有問題? 宜家都唔知點好? ...
~ 神的恩典夠我用~

洋房

已經約咗醫生聽日見, 希望冇事!!

洋房

我個肚都會成日陰陰痛, 有少少似經痛個種痛, lee d 應該係假陣痛, 我都係第一胎, 但我就無腳同手腫, 預產期是這星期六, 如果呀B overdue 就會開刀 ~~~~ 唔知呀B想幾時出黎呢?

原帖由 走地豬 於 09-5-16 14:26 發表
至弊我係第一胎呢......

我隻腳依家腫到豬蹄咁, 已經好幾日喇, d 人話腳腫即係就黎生得, 點知, 朝朝訓醒, 希望都係落空.....

仲有添呀, 我呢個星期個肚成日陰陰痛, 有少少似經痛個種痛, 你地會唔會咁呀? ...

大宅

我又唔覺得第二胎遲d出位喎mouth:
我第一胎係仔~39w1day出世~
第二胎囡囡~岩岩係5月6日出世~但預產期係5月29日!! 早左好多唷!!!

男爵府

我仲有2日預產期22/5,
最遲29/5入院催生

水晶宮

到左預產期LU....
阿B仲未有動靜
不過我都有心理準備催生了`~
希望順利
~ 神的恩典夠我用~

大宅

我5月25日開刀生喇!
唔知佢會唔會隨時出嚟見我地呢?哈哈...好想佢自己出嚟先呀!我想試下這種感覺呀!

複式洋房

第一胎39周6出世, 呢個B 25/5預產, 再唔出世就29/5催生啦 ......真希望自然生啊...

首頁

尾頁

跳至