時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大肉兒 發表於 19-10-14 23:38
話你單純定蠢呢?家人有口難言呀 笨

吓,咁都叫蠢
同你地班人level 真係唔同層次
真係差幾班
人地屋企人有口難言都feel 到?果然高汁,要你地班路人曱出來公開個人私隱去討回公道?呢個又係家屬想公開?
講到尾,成件事有需要都係屋企人去追究啦,關你xyz事咩。
再講,咁樣侵犯個人私隱又無問題,
咁你地真係好唔得閒,淨係識係度吠,乜6+1*1都唔做,香港真係要靠你地就真係。。。。
你唔洗再回覆我,level 完全唔同

水晶宮

Think_Thank 發表於 19-10-14 23:55
東方新聞報導有解釋到點解校方吾播全片,需要諮詢法律意見同得到死者家人同意……另外本身學校就講明系剪 ...

我都不明白教方點解要公開?難道真係誰大誰正確?

複式洋房

apgbs 發表於 19-10-14 20:32
冇話表達咩意思,大家有眼可以自己睇CCTV片

呢度好多人心盲眼盲架!
佢哋好多好大機會係黑警家屬、藍絲打手。

apgbs, 喺度講乜都只係俾人鬧。

大宅

回覆樓主:

根本學校就唔應該播,根本唔係佢地心目中嘅答案,結果都係破壞。

子爵府

SaSally 發表於 19-10-14 17:59
黑衣人學生好似有精神病, 但好好笑

直頭有思覺失調及被害妄想症

男爵府

little_woman 發表於 19-10-14 18:59
禁你努力去做校方吧。
亦可努力做家人。

你講得啱呀,學你講爆眼女嘅邏輯,人地家屬覺得冇可疑,係班暴徒死咬住唔放不停消費死者,要達致既定政治目的,路人皆見

大宅

唔公開又話唔公開,公開左又話人地有剪接,輸打嬴要,公我嬴字你輸....總之一句唔啱聽就圍你,拆爛D 設施,佢地是對的....
我要強力DDT...

大宅

cheukwanma 發表於 19-10-14 20:40
請賜教……真心想知

可以參考:
https://thestandnews.com/society/非自然死亡及屍體發現案再談/

https://www.judiciary.hk/zh/court_services_facilities/cor.html

https://thestandnews.com/society/非自然死亡及屍體發現案再談/

https://www.judiciary.hk/zh/court_services_facilities/cor.html

大宅

Think_Thank 發表於 19-10-14 23:55
東方新聞報導有解釋到點解校方吾播全片,需要諮詢法律意見同得到死者家人同意……另外本身學校就講明系剪 ...

不如唔好播……播到鬼鬼祟祟,過程肉酸更惹人懷疑

大宅

cheukwanma 發表於 19-10-15 11:28
不如唔好播……播到鬼鬼祟祟,過程肉酸更惹人懷疑

香港未試過甘樣大規模地玩政治,好多機構都吾識得應對;反應慢,危機管理能力薄弱。

學校以為滿足班學生,但系吾明白對方志不在此。只會不斷發酵,不斷有新疑問衍生……去返有雞先定有蛋先的問題,但系絕對吾會有解決方法。

好多人將依家問題看得太表面同簡單。人地背後目標吾系要你香港解決到問題,就系要你香港解決吾到問題,先可以持續玩下去。但系一群黃c仲感覺良好地繼續參與其中…以為自己發現大陰謀。

如果真系香港甘黑暗,可以繁盛到今日?過去幾十年沒人看透,依家先由連登仔發現

甘其他國家肯定更黑暗啦,世界應該就滅亡了

大宅

little_woman 發表於 19-10-14 18:53
問題係你地又5係人地家人,你地又吾識死者。乜頭乜路都5知,就公開人地片段,真係當左自己係判官呀???
...

well said

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大肉兒 發表於 19-10-14 23:38
話你單純定蠢呢?家人有口難言呀 笨

點呀,又又又炒車wo
回應下跟住又拿咩Topic 發大黎搞

男爵府

大肉兒 發表於 19-10-14 22:42
我識要比証明你睇?

你想像力咁豐富,不如推測下成街暴徒,警察點解唔殺其他勇武派要殺個15歲妹妹?就當真係警察殺,點解要隨便棄屍,唔分屍斬開20舊掉出公海,或直接火化,定運上大陸處理?根據你地想像,警察連人地呀媽都可以控制滅聲,唔似殺人殺得咁隨便喎

首頁

尾頁

跳至