自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

做左三年美容院文職,底薪加佣金平均扣除mpf=每月14000左右,5天工作,番930-630pm,放紅日,10日年假!工作量不算多,但工作地方較遠來回最少2個鐘,呢幾個月來回有時仲要3個鐘
最近係屋企樓下見到牙醫助護請人,人工11000-14000,一星期6天工作放紅日,番9-6pm,有d15.16去唔去見好,話曬原本份工作做都3年(emoji)(emoji)想知牙醫助護工作係?有無jm可以分享下

大宅

回覆樓主:

唔會轉做診所姑娘,辛苦又冇咩前景。仲要5日變做6日工,no la。搵份同依家差唔多人工嘅文職但近屋企好過

水晶宮

回覆樓主:

6天工作,已經唔駛考慮

Msolivialeung    發表於 19-10-15 10:55

公爵府

haohaott 發表於 19-10-14 18:55
做左三年美容院文職,底薪加佣金平均扣除mpf=每月14000左右,5天工作,番930-630pm,放紅日,10日年假!工 ...

14000元, 5天工作算高人工la, 好多都係12000元。

琥珀宮

做左三年美容院文職,底薪加佣金平均扣除mpf=每月14000左右,5天工作,番930-630pm,放紅日,10日年假!工 ...

唔轉,或者搵政府ca,起碼政府工

珍珠宮

回覆樓主:

牙醫助護一定辛苦過美容員文員,而且人工真係好難會俾得高,將來想跳返出嚟就難。再加上返6日,做落一定唔慣。最麻煩係有事想請假,助護一定難過文員。

伯爵府

認真同你分析,1.你返慣5天工作6天係差好遠 2.人工方面牙醫助護加人工多數唔多,除非大集團先多少少 3.要應付大量廢中廢老無理取鬧

子爵府

唔會轉, 返5日又唔多野做, 想點?!

男爵府

回覆樓主:

好老實,做美容院文職,
返5日,放星期六日,
返9-6唔駛OT,仲有14!
已經真係荀工啦!

香港地返工平均來回2小時是常識吧!
我由沙田去荃灣,
一程巴士冇塞車都要搭一粒鐘!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

6 d ? no way la

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

淨係5日變6日已經唔會轉

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔會轉
返多一日工,差好遠

男爵府

牙醫助護 主要夾牙醫
認真係睇下個牙醫好唔好人

水晶宮

回覆樓主:

有14000,好高
走左穩唔翻

出面10000左右

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

文職都有佣金????
不過唔好理,5日放紅日已經贏晒

伯爵府

返6日工會後悔

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會去見左先, 話晒樓下近好多, 但要返埋星期六就感覺差少少既

伯爵府

想生BB熱投

返6日同5日差好遠
我就吾會轉啦

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我基本上同你一樣(除左以下,其他你講左嘅完全一樣)
返一至五9:30-17:00,有兩日收19:00
扣埋mpf得13300

開頭我仲覺得好似有啲低,但睇完咁多位jm講。。。原來唔算低,仲有啲高添

大宅

回覆樓主:

見佐工先,睇吓咩環境先再考慮,返工嘅野有時好主觀,要實地感受吓D磁場,望見D人個個鞋口鞋面,你都咪攪我 …… ……

首頁

尾頁

跳至