時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

問過幾個國家嘅朋友 都只睇到單一方面嘅片段 而尋日睇到台灣一個兒童組織都一樣 而且仲舉牌請警察不要用槍對待學生 。。。。
大家有咩方法可以將暴徒破壞 放火 堵路 挑釁警察 打市民嘅片宣揚去其他國家?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

FB share 真正片段,what'sapp share 俾外國朋友

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

都唔係既!我識得啲台灣朋友,都知香港暴動,都知班人係暴民!

珍珠宮

所以香港大部分記者是反智的?

珍珠宮

小荻媽咪 發表於 19-10-14 21:55
問過幾個國家嘅朋友 都只睇到單一方面嘅片段 而尋日睇到台灣一個兒童組織都一樣 而且仲舉牌請警察不要用槍 ...

你問你朋友常用的新聞渠道,讓我們知道目標網址去張貼有真相的視頻。

這個是最好的方法。

loved    發表於 19-10-14 23:08

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ChingYee123 發表於 19-10-14 22:11
都唔係既!我識得啲台灣朋友,都知香港暴動,都知班人係暴民!

唔係所有地方嘅人知 好似美國 加拿大 澳洲。 。。。。。。咁 都唔係全國睇到全面嘅嘢

公爵府

平平常常 發表於 19-10-14 22:55
你問你朋友常用的新聞渠道,讓我們知道目標網址去張貼有真相的視頻。

這個是最好的方法。

好 我問問

男爵府

小荻媽咪 發表於 19-10-14 21:55
問過幾個國家嘅朋友 都只睇到單一方面嘅片段 而尋日睇到台灣一個兒童組織都一樣 而且仲舉牌請警察不要用槍 ...

台灣、澳洲、日本、德國、英國、美國、法國都睇到香港暴徒的行為。呢7個國家!我屋企人朋友、自己的朋友都在當地看到香港情况。

男爵府

小荻媽咪 發表於 19-10-14 23:04
唔係所有地方嘅人知 好似美國 加拿大 澳洲。 。。。。。。咁 都唔係全國睇到全面嘅嘢
...

我有親戚係美國同澳洲他們是看到的!尤其澳洲、中國人都吾少。

公爵府

summerDDa 發表於 19-10-14 23:05
台灣、澳洲、日本、德國、英國、美國、法國都睇到香港暴徒的行為。呢7個國家!我屋企人朋友、自己的朋友都 ...

有冇可能只係有d省/市至會睇到呢?

好似以下嘅fb群組 顯示呢段片 就應該睇到警察開槍果段 所以有咁嘅呼籲
https://www.facebook.com/cantonese.rfa/videos/778578809240414/

男爵府

小荻媽咪 發表於 19-10-14 23:04
...

而美國個親戚仲會收到的資訊放上社交平台!所以是有當地人看到!只可以說比例同渠道並不多

伯爵府

summerDDa 發表於 19-10-14 23:05
台灣、澳洲、日本、德國、英國、美國、法國都睇到香港暴徒的行為。呢7個國家!我屋企人朋友、自己的朋友都 ...

咁都安慰啲,我舅父係加拿大只係睇到警察暴力片段,再加上深黃表弟表妹日夜喺Facebook share黃媒,令佢非常討厭香港警察。

男爵府

小荻媽咪 發表於 19-10-14 23:09

好似以下嘅fb群組 顯示呢段片 就應該睇到警察開槍果段 所以有咁嘅呼籲

台灣 當然啦!兩黨派D新聞都吾同。

男爵府

heily123 發表於 19-10-14 23:10
咁都安慰啲,我舅父係加拿大只係睇到警察暴力片段,再加上深黃表弟表妹日夜喺Facebook share黃媒,令佢非 ...

加拿大本身都黃人多!加拿大我就吾太了解沒朋友同親戚在!但都應該是黃人多。曾經有朋友移民加拿大、但已回流多年。

公爵府

summerDDa 發表於 19-10-14 23:07
我有親戚係美國同澳洲他們是看到的!尤其澳洲、中國人都吾少。

我就係見到我親戚都forward段片出嚟 係英文翻譯 旁白 全部都係警察對示威者或暴徒

公爵府

summerDDa 發表於 19-10-14 23:10

咁咪仲衰過香港 班人仲想移民

侯爵府

littlesister 發表於 19-10-14 22:08
FB share 真正片段,what'sapp share 俾外國朋友

珍珠宮

小荻媽咪 發表於 19-10-14 23:09

呢個自由亞洲RFA梗係咁樣報導啦,基本上就係美國對外國的文宣部,大約係大紀元之類角色。

他們不看大媒體的嗎?

男爵府

小荻媽咪 發表於 19-10-14 23:16
我就係見到我親戚都forward段片出嚟 係英文翻譯 旁白 全部都係警察對示威者或暴徒
...

即係好似香港咁上FB去save HK或香港撐警網一定可以睇到真新聞!去毒果、Now ,港台呢D當然可以睇到fake news 啦!

珍珠宮

summerDDa 發表於 19-10-14 23:10

台灣有法輪功辦學的,自己想像情況!

首頁

尾頁

跳至