時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

有冇人同我一樣覺得所有嘢都好假,我地依D平常人只能係到睇住好多不公既事情發生, 有D平常人就選擇比人迷惑, 最上上上即係李+X果D, 佢地就掌管依個世界, 佢地果班人操控矖所有嘢, 全部都係佢地枱底交易, 想你點就點, 你衣食住行冇一樣嘢唔由佢操控.

啱啱先睇完Fast and Furious Hobbs and Shaw, 明明Vanessa 係想救人, 個壞人得唔到手就將所有嘢指向Vanessa, 佢控制全世界媒體,將好人變矖壞人, 依一幕好感觸!
其實原來個世界一直都係咁, 只有我自己唔知.
**本來想講下心情, 但講講下變咗講返香港, 唔好意思!

wong2323  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-15 10:47

子爵府

我都唔識分真假

水晶宮

nanananana 發表於 19-10-15 09:39
我都唔識分真假
我有一刻仲諗如果北韓唔係冇嘢食, 可能個人生活仲簡單D, 咩嘢都金仔比你, 你只听一個人既說話, 依家我地都根本係一班高高在上既人既棋子.

子爵府

luvkaka 發表於 19-10-15 09:43
我有一刻仲諗如果北韓唔係冇嘢食, 可能個人生活仲簡單D, 咩嘢都金仔比你, 你只听一個人既說話, 依家我地都 ...

公平些講,全世界都係咁
正邪本來就是朋友

男爵府

真係唔明,李+誠有幾罪大惡極?

佢作為商人,我覺得佢好有眼光(但我不欣賞), 但只不過說了些人話,就被人上綱上線,是否要整個社會都變得冷酷,才適合成為階級鬥爭嘅場合?

人心,真的好可怕。

good_pig    發表於 19-10-15 10:09

男爵府

我有一刻仲諗如果北韓唔係冇嘢食, 可能個人生活仲簡單D, 咩嘢都金仔比你, 你只听一個人既說話, 依家我地都 ...

衣排都開始覺得想簡簡單單其實北韓都幾好

我自己係所謂有人權有自由既地方生活,覺得越多人權越多自由,個世界越失敗,越恐怖,人心越難測

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

努力生活, 大家加油

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

香港人寧願選擇北韓先令我覺得可怕

Farfetchhyt    發表於 19-10-15 14:21
焦糖媽    發表於 19-10-15 10:32
good_pig    發表於 19-10-15 10:09
papagirl    發表於 19-10-15 10:07
papagirl    發表於 19-10-15 10:06
你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

bopomofo2405 發表於 19-10-15 09:45
真係唔明,李+誠有幾罪大惡極?

佢作為商人,我覺得佢好有眼光(但我不欣賞), 但只不過說了些人話,就被人 ...
你搞錯咗我意思, 唔係因為佢講果句說話, 而係佢身份係香港首富, 有冇听過一個唔知咩會, 係比全世界最TOP既人入會, 連TBB都做過依個劇情, 今集fast and furious 都係講類似既嘢, 所有人基本上都係佢地隻棋子. 佢地想個世界點行就點行.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雨過總會有天青, 真心愛香港的人加油啊!
可憐天下父母心 :cry:

子爵府

2019新春慶豚圓

luvkaka 發表於 19-10-15 09:39
有冇人同我一樣覺得所有嘢都好假,我地依D平常人只能係到睇住好多不公既事情發生, 有D平常人就選擇比人迷惑, ...

你千祁唔好睇Netflix既The Great Hack,紀錄片話埋你知點用Facebook幫Trump上台及搞出脫歐

水晶宮

circleda 發表於 19-10-15 09:55
你千祁唔好睇Netflix既The Great Hack,紀錄片話埋你知點用Facebook幫Trump上台及搞出脫歐

...
謝告知!

水晶宮

mimikitty28 發表於 19-10-15 09:53
雨過總會有天青, 真心愛香港的人加油啊!
其實都已經唔係香港個層面, 係全世界原來都係咁

水晶宮

係呀...

同埋無知最幸福

我地睇山區d小朋友慘,可能人地根本無呢個感覺,因為佢哋個個都係咁,無比較之下,自然唔覺得自己慘

如果香港地個個都住劏房,根本無人會覺得惨,因為無比較。

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

luvkaka 發表於 19-10-15 09:53
你搞錯咗我意思, 唔係因為佢講果句說話, 而係佢身份係香港首富, 有冇听過一個唔知咩會, 係比全世界最TOP既 ...
每年都有個世界領袖秘密大會舉行, 從來都係極少數控制全世界。
所謂民主自由係相對性, 香港對北韓, 我當然選擇香港, 起碼呢一刻我仲可以喺度廢UP

papagirl    發表於 19-10-15 10:08
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

luvkaka 發表於 19-10-15 09:53
你搞錯咗我意思, 唔係因為佢講果句說話, 而係佢身份係香港首富, 有冇听過一個唔知咩會, 係比全世界最TOP既 ...

我淨係知我哋依家好似韓劇化。

警察,檢控,官員,律師......

無權之人好可悲。

象牙宮

ash_yehyeh 發表於 19-10-15 09:58
係呀...

同埋無知最幸福
無比較無傷害

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

2019勳章

係, 邊個呃得多人, 邊個就係winner

水晶宮

超級特務 發表於 19-10-15 10:00
每年都有個世界領袖秘密大會舉行, 從來都係極少數控制全世界。
所謂民主自由係相對性, 香港對北韓, 我當然 ...
咁你講得啱, 只係一時感慨咁講啫。 不過啱啱都諗起有一個地方我仲怕, 就係印度。 北韓都要讓位

子爵府

circleda 發表於 19-10-15 09:55

...

政治一向是有錢,有權勢的人把戲,現今手段太高明,令一向政治敏感的美,英國民都招架唔到。

事實真是好可怕!

首頁
12345...7

尾頁

跳至