母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴晚做完成日展覽好累好肚餓之際,同事發起去食重慶麻辣火鍋⋯我結果失去理智join埋佢地仲狂食停唔到,仲食咗好多蒜蓉⋯⋯因為嗰間野真係好好食,同埋我忍左好耐

Anyways, 返到屋企發現好熱氣有點喉嚨痛,今早訓醒泵奶時,發現一邊乳房泵出黎既奶係草莓奶咁樣(但令一邊冇事,起碼睇唔出顏色有平時唔同)。唔通係啲奶都變咗麻辣?定係我整損左個乳房唔知,泵出血?

即刻毁滅左證據,倒左d草莓奶⋯anyways, 下次唔敢了。大家有冇試過食麻辣火鍋再喂人奶有問題?

複式洋房

GoodVibes 發表於 19-10-15 11:45
琴晚做完成日展覽好累好肚餓之際,同事發起去食重慶麻辣火鍋⋯我結果失去理智join埋佢地仲狂食停唔到,仲食 ...

我有偷食少少麻煩辣酸菜魚,但係無事,好彩

大宅

我係無辣不歡,bb冇問題喔,祇不過我好少食煎炸嘢,火鍋間中食下

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

琴晚做完成日展覽好累好肚餓之際,同事發起去食重慶麻辣火鍋⋯我結果失去理智join埋佢地仲狂食停唔到,仲食 ...

我有食過好幾次麻辣火鍋,但又無事喎,照泵奶,呀囡照食

男爵府

我喂個仔喂到1歲半,成日食麻辣,重口味,酸辣野都無事喎

大宅

冇理由得一邊,會唔會損咗呀?

複式洋房

回覆樓主:

明顯係你整損咗條乳腺啦,我都試過幾次,應該唔關你食麻辣事架。

男爵府

kissapplegirl 發表於 19-10-16 18:40
我喂個仔喂到1歲半,成日食麻辣,重口味,酸辣野都無事喎

可唔可以請教一下你點樣介人奶

男爵府

十蚊靚菜 發表於 20-1-31 14:19
可唔可以請教一下你點樣介人奶

我係泵媽...所以人奶轉奶粉唔難...試多幾隻奶粉就得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊