時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

周日(13日)多區爆發衝突,其中在將軍澳,警方指兩名隸屬秀茂坪警區的便裝警務人員當日晚上在將軍澳執行職務時被大群示威者襲擊,其中一名警務人員的伸縮警棍及一部手提電話亦被示威者搶走。

警方指當晚約7時25分,大批示威者於將軍澳唐俊街一帶以雜物堵路,兩名警務人員於上址執行便裝職務時被大批暴徒包圍及用多種硬物及利器襲擊,其中一名警務人員的袋亦被搶去,內有一支伸縮警棍及一部手提電話。事件中兩名警務人員頭、手及腳部多處受傷,清醒被送往將軍澳醫院治理。

案件由商業罪案調查科跟進,經初步調查,一名42歲本地男子昨日(14日)涉嫌「參與暴動」被捕。另外,一名13歲男童已被暫控一項「非法禁錮」、一項「非法集結」、一項「傷人」及一項「違反《禁止蒙面規例》」罪,案件將於今日(15日)下午在東區裁判法院提堂。案件仍在調查中,不排除有更多人被捕。

警方重申,絕不容忍任何人為達任何目的而訴諸暴力,必定堅決採取執法行動以回復社會秩序,並對所有違法行為追究到底。
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/386229/10-13%E7%BD%B7%E8%B2%B7-%E5%B0%87%E8%BB%8D%E6%BE%B3%E4%BE%BF%E8%A1%A3%E8%AD%A6%E9%81%87%E8%A5%B2-%E8%AD%A6%E6%8B%98%E5%85%A9%E4%BA%BA-13%E6%AD%B2%E7%94%B7%E7%AB%A5%E8%A2%AB%E6%8E%A74%E7%BD%AA

wong2323  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-15 17:30

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

13歲

公爵府

回覆樓主:

13歲,告得入咪有案底,咩前途都冇啦。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

sasa0208 發表於 19-10-15 15:34
13歲

仲好細,得佢坐幾年,入面重新做人、讀吓書、考DSE,話唔定仲好。

子爵府

回覆樓主:

13歲

子爵府

年紀越細越狼死

伯爵府

拉多啲啦
咁多隻捉到雞碎咁多

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

月見草 發表於 19-10-15 15:31
有冇法例可以拉埋父母及教唆佢哋嘅人

可能係無父無母的……

子爵府

joyce121 發表於 19-10-15 15:48
多謝林鄭撕裂香港

黄師出暴徒
多謝黄師栽培暴徒

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

joyce121 發表於 19-10-15 15:48
多謝林鄭撕裂香港

一隻手掌拍唔響!冇班垃圾搞手借題發揮,煽動呢班中學生點會出黎。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

syyysc 發表於 19-10-15 15:39
仲好細,得佢坐幾年,入面重新做人、讀吓書、考DSE,話唔定仲好。

都可能係仲好嘅

幾時先肯收手同收口呀

子爵府

誅九族,好嗎

男爵府

越來越年輕
其實真的放過啲細路啦
啲和理非、泛民己所不欲 勿施於人,不要再鼓動他們了

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都覺得要,就好似父母要小朋友賣淫甘,父母都要付負責

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

syyysc 發表於 19-10-15 15:39

假若罪成,出嚟可以繼續學業,學校多數唔會開除學藉,為校"增"光

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

同意

首頁

尾頁

跳至