時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

洋房

[size=1.5em]對依家嘅香港已經心死,暫時避走去台灣一段時間,依家已經黎左1個禮拜,依家可能會等到香港安全啲先番黎[size=1.5em]
[size=1.5em]其實早一兩年已經諗住咁做,記得當初同老婆有陰過離開香港,但一路無認真去搞,但從今年6月開始,示威一路未停加上我哋對小朋友仲細,想佢哋係個好啲嘅環境成長,於是7月就經投資移民方式申請去台灣
[size=1.5em]

[size=1.5em]以有限度嘅選擇黎講,其實150萬投資可以申請到去台灣,我覺得算係咁,又唔洗放棄香港護照,當我遲吓等香港好番啲搬番黎,個150萬都拎得番7-8成, 不過[size=1.5em]最重要都係啲小朋友
[size=1.5em]

[size=1.5em]如果任何準爸爸媽媽希望了解多啲,可以隨時問我,希望幫到大家

大宅

kawai0999 發表於 19-10-15 17:37
對依家嘅香港已經心死,暫時避走去台灣一段時間,依家已經黎左1個禮拜,依家可能會等到香港安全啲先番黎
...

請問你在台灣那裡? 150 港幣是放在銀行還是要買屋投資才可以?

伯爵府

DHA勳章

對依家嘅香港已經心死,暫時避走去台灣一段時間,依家已經黎左1個禮拜,依家可能會等到香港安全啲先番黎
...

在台灣有工作?

洋房

回覆 smallmui 的帖子

150萬係要投資台灣公司或私人公司,我揀左私人公司,比較穩陣

洋房

回覆 artai430 的帖子

申請左台灣銀行入職,人工低啲但夠用

男爵府

買層 150 萬 嘅樓 可以移民嗎 ?

洋房

我係經由投資移民公司代辦幫我開咗私人公司用個人名義買樓再出租當公司營運

洋房

回覆 bee 的帖子

台灣移民需要150萬投資就可以申請,但150萬嘅樓比較難搵好彩我嗰間投資移民公司幫我搵到

洋房

1,500,000一定要用投資公司,而係居留期間公司要一直營運,所以我揀咗用公司買物業出租,收租當公司都當係營運嘅一部分

洋房

我喺台灣桃園市

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

...

你覺得台灣既地震風災對於香港被寵慣既港孩有咩睇法呢可以頂得順嗎
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

洋房

回覆 kawai0999 的帖子

當初有諗過自己申請但係文件上真係好多嘢唔明所以最後都係決定用投資移民公司幫手

珍珠宮

講經濟同政府穩定,點解唔返大灣區算?
台灣同中央關係咁差,應該未來無好運行

洋房

回覆 lemontea520 的帖子

其實現時台灣對於災難嘅預防措施都做得唔錯,總好過係香港個個星期都發生

男爵府

回覆樓主:

但點解要特登開係時政版

洋房

回覆 Ononluk 的帖子

因為我係香港人 唔係親共

男爵府

kawai0999 發表於 19-10-15 18:03
回覆 Ononluk 的帖子

因為我係香港人 唔係親共

你唔親共,但台灣咪又系中國既,不出幾年中央一定會武統台灣,睇怕你果150萬又白白浪費了

chloe818    發表於 19-10-15 19:09

洋房

回覆 nicolewanglh 的帖子

因為我啱啱先第一次用所以唔知邊度開但又好想分享我嘅個案

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

剛剛昨天無意中看了Youtube,說台灣經濟現在很差~

「港仔台灣投資失利//高雄地標都無發大財」
https://youtu.be/uvXXeastk7Q

【新聞大白話】陸客僅「窒息量」 六合夜市攤販:很可憐倒的倒」
https://youtu.be/JwMtDdAVzCA

近日香港那麼亂 ,早上山日都想了一下,是否需要計劃一下移民~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

洋房

回覆 LeannBB1102 的帖子

所以我依家係避走去台灣等香港好啲嘅時候會搬返返嚟始終都係香港人而家去台灣只係一個plan B

首頁
12345...9

尾頁

跳至