自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

lingling66 發表於 19-10-15 21:59
未有小朋友時得我同老公住
我堅持要分擔家務
大家都有返工都好累

肯定架啦

你換自己阿媽落去 你媽會幫女婿添

香港女人都係咁 搵錢又要照顧頭家

男爵府

我堅持要分擔家務
大家都有返工都好累

如果係我,我會做曬d家務,俾老婆抖,專心照顧小朋友。
洗定d菜俾老婆煮,家務包曬
前提要老婆係靚女

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以的話,請個姐姐幫手...
如果唔係, 都係要同老公傾下好D

男爵府

Qq555666 發表於 19-10-16 08:59
前提要老婆 ...

我想講 通常好忙家務湊仔既女人 多數無咩時間打扮自己
如果老公肯幫手 我會多d時間做自己野
家務其實唔算多 係心理唔平衡多d。我都有份賺錢養家.
明明婚前講好左要分擔,婚後幾年就變曬我應該要做既

男爵府

lingling66 發表於 19-10-16 09:04
家務其實唔算 ...

講笑啫
除左煮飯, 買送 洗菜 洗碗 拖地 洗衫 幫老婆按摩 我可以全包
距專心湊女 就得

男爵府

lingling66 發表於 19-10-16 09:04
家務其實唔算 ...

好簡單,老婆吸引力底左,習慣左
自然無咁上心,無咁愛惜

珍珠宮

lingling66 發表於 19-10-16 07:41
我都係諗住到時小學搞請工人 到時夜晚要用來輔導功課。
算啦 我都係呻下 每個女人都唔易做
做女果陣咩都唔 ...

知你辛苦,可惜我比唔到意見你。得就請工人

水晶宮

回覆 lingling66 的帖子

覺得你唔啱?佢自己覺得女人命賤d,乜都要啃晒,就要你照跟?
請工人算啦,大家都唔使做家務,唔使為小事唔開心。

男爵府

回覆樓主:

2手夫婦係互相補足,你落手做,佢咪懶,你懶,佢咪落手做。

珍珠宮

bearbb5 發表於 19-10-16 08:55
肯定架啦

你換自己阿媽落去 你媽會幫女婿添

突破盲點
傳統思想之下,自己呀媽都會覺得女人全包家務同湊仔係應份

大宅

lingling66 發表於 19-10-16 07:51
我99算好 不過佢唔會話佢仔
我同佢仔吵2句
佢私底下同我講係我唔岩

我係你,比返d骨氣,叫你99唔洗幫,叫佢仔自己做返或者請姐姐,否則唔好多多野講。
點解你會低聲下氣? 因為呢一刻你仲覺得99幫到手,有利用價值。
我諗我係樓主,我會即爆佢個仔,仲要聽個99幫住佢,我實會玩離家出走

伯爵府

Qq555666 發表於 19-10-16 08:59
前提要老婆 ...

靚女有條件就嫁個有錢。請幾個工人啦。
洗鬼你做咩。

我識個濶太生三個請4個工人。

JD930    發表於 19-10-16 09:45

珍珠宮

回覆樓主:

睇咗樓主舊帖
有一個3歲仔
依加要洗奶樽、沖奶、餵飯....
即係多咗細佬/妹
屋企老公做慣大爺,生多個完全係自己搵苦嚟辛

我見識過老公嘅「辦事」能力,完全打消多個嘅念頭

子爵府

其實唔好用女人就點點點......個問題是你選錯人,至少我識的男人會分擔。我識的女人如認為這個男人不合做老公爸爸的就另願唔去嫁。點解為嫁而嫁,唔合就唔合。不用迫自己,而話唔知就更有問題,同一個人相處基本已可看清一個人。只要用心去睇未結婚都應知對方是什麼人。就算錯都應決斷分開

大宅

我幾時都話做女人慘嫁啦...一樣要番工...
屋企野/湊仔永遠女人緊張D...又要陀仔又要十級痛生仔...
仲要大機會有衰99...真係來生不做女人呀....
有時見D人成日想生女...我覺得先唔好....做女人有咩好...

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

yeungkawah 發表於 19-10-15 22:04
可5可以請工人
5好刻薄自己❤️
係啊

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

同我一樣,我也是在職,個仔細1-5 比婆婆,麻麻從來不幫手,得把聲,叫我有時間煲下湯,又話個仔出面做野辛苦。我答佢:你仔係
屋企公子來,乜都係我做,重點我也要上班的

男爵府

我堅持要分擔家務
大家都有返工都好累

我係你我會同c6一樣唔做
我隻佬在家打機唔理,我返佢媽到一樣,佢話我,我當住全屋人話乜你覺得唔ok?你係屋企係咁,點解我唔可以?你返工,我都有返,你攰,我都攰,點解你可以,我唔可以?唔通我冇阿媽生?你唔like可以拎返去自己湊,我返阿媽到。
佢立即收口,跟住做返所有野
男人係要迫出來的

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

秋天與楓葉 發表於 19-10-16 09:26
睇咗樓主舊帖
有一個3歲仔
依加要洗奶樽、沖奶、餵飯....
我都係咁話。我一早話怕辛苦和責任大,唔肯生,係我老公主動求我生bb。因此佢會主動照顧bb。

樓主唔愛惜自己,仲會影響埋下一代。你唔開心,有負能量,又無時間陪老公仔女,頭家點會幸福。
如果老公唔好,仲會因為唔想對住黃面婆,在出面搵女人。

如果唔想請工人,就找全日制幼稚園。真係唔好迫男人刻意迫男人做家務。

男爵府

1mocha 發表於 19-10-16 09:24
靚女有條件就嫁個有錢。請幾個工人啦。
洗鬼你做咩。

你啱

首頁
12345...7

尾頁

跳至