自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我個人比較懶同hea,我會選擇15000,壓力又唔大

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

難相處 發表於 19-10-16 08:06
二萬五,五天工作,一刻都不能停。
萬五,五天半工作,七成時間冇嘢做。
朋友話二萬五應該做唔到退休,佢已 ...

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

難相處 發表於 19-10-16 09:34
我差唔多更年期了。

50歲?
俾你做多10年,跟住果30年你點過? 到時慢慢hea

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

15k
舒服最緊要
做到病都睇唔到仔女,為乜

用戶要求終止服務

牛年勳章

月希 發表於 19-10-16 08:21
你要錢定要時間??

講真..唔知你乜家景..好難幫你揀喎...

2萬5(emoji)份,分分鐘唔止8個鐘,咁多嘢做咁大壓力,點會唔用你私人時間?而且經濟差,公司裁員後,人少咗又係留低嘅人頂埋...真係要了解清楚份工嘅性質
未經許可,請勿轉載

大宅

zebraaa 發表於 19-10-16 09:09
我會試25k 先,做唔掂先再搵,証實左自己的能力已不復再,咁搵15k 左右都唔難。但做緊15k, 跳去搵25k 就好 ...

我就係有咁想!
但情況係我無人介紹再搵絕對唔容易,我無業多年,現職萬頭,真心唔容易搵。
二萬五無朋友介紹,真係無可能搵到,個位因為辛苦,後生無一個做得長,公司架構重組後,一個秘書跟三十個上下sales,我朋友人工不止二萬五。

子爵府

揀無壓力萬五。
二萬五個份做到更年期再+壓力大, 個人仲辛苦

禁止訪問

水晶宮

份工做得黎、覺得自己身心都支持到,揀2萬5。否則萬5。

人人能力和心態唔同,滋油開、hea開,賺錢買花戴的,就無謂辛苦自己。

大宅

一刻不能停...但可以準時收工既...梗係25K啦
如有番工無放工...一定15K..

大宅

evip 發表於 19-10-16 09:44
50歲?
俾你做多10年,跟住果30年你點過? 到時慢慢hea

我就係自我安慰萬五可以做到七十歲,哈哈!
好無大志.......

珍珠宮

環保接龍勳章

難相處 發表於 19-10-16 08:06
二萬五,五天工作,一刻都不能停。
萬五,五天半工作,七成時間冇嘢做。
朋友話二萬五應該做唔到退休,佢已 ...

唔等錢洗

萬五

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

回覆樓主:

15000啦

咁大壓力好辛苦又瞓唔著

悶都唔緊要, 我份工都好悶, 日日同啲fd whatsapp吹水,由朝吹到晚,上下網,食下野,同同事吹下水, 有得落街嘅日日落去行一陣買個tea食又一日

大宅

大笨鐘 發表於 19-10-16 09:45
2萬5(emoji)份,分分鐘唔止8個鐘,咁多嘢做咁大壓力,點會唔用你私人時間?而且經濟差,公司裁員後,人少 ...

Bingo,二萬五就係咁情況。

水晶宮

回覆樓主:

15000可唔可以要求返5日?否則就揀25000,因為唔想返5日半

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

$15000 hea 工,空閒時可學其他興趣。$25000 驚壓力大影響身心健康,除非等錢用就頂硬上。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

15000啦!!

呢個時勢,保到老好過今日唔知聽日事

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

難相處 發表於 19-10-16 09:49
我就係有咁想!
但情況係我無人介紹再搵絕對唔容易,我無業多年,現職萬頭,真心唔容易搵。
二萬五無朋友 ...

25K , 一個秘書跟三十個上下sales。
睇到呢個point 已知好惡頂。
咁樓主, 我勸你揀15K好喎!
同埋如果樓主多年冇做野既話,一下子要follow 咁多野, 好大程度上勝任唔黎。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

首頁
12345...7

尾頁

跳至