影視娛樂

跳至

首頁
56789...17

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Pollyowen 發表於 19-10-23 12:23
13, 14我未睇, 只係見男二冇啦啦由一個好人, 變左殺左人, 反差咁大, 仲以為自己睇漏左d咩野, 王身邊個幫手 ...

男二係變得幾突然,不過你睇埋13,14集就知,佢身份顯赫卻經常探訪妓坊,並不是探東珠咁簡單,佢一直深藏不露,是正值現任王(光海君)要軟禁永昌大君(那個細路仔)的機會就發作。王身邊個幫手是大相國,本來輔助光海君的,後來又擁護永昌大君,所以佢keep 住張遺詔,又留住光海君的BB (綠豆)應該是想拎住王的把柄

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fion_Chan 發表於 19-10-23 12:34
男二係變得幾突然,不過你睇埋13,14集就知,佢身份顯赫卻經常探訪妓坊,並不是探東珠咁簡單,佢一直深藏不 ...
我睇親古裝片, 對邊個王, 王身邊d忠奸臣, 世子, 邊個繼位果d, 睇完就算數, 有時都唔太明, 今套男二攪到我仲唔明, 佢殺左個細路係現任王嘅細佬嗎?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁男二就係下一任王?

侯爵府

Pollyowen 發表於 19-10-23 12:38
咁男二就係下一任王?

無錯

侯爵府

Pollyowen 發表於 19-10-23 12:38
我睇親古裝片, 對邊個王, 王身邊d忠奸臣, 世子, 邊個繼位果d, 睇完就算數, 有時都唔太明, 今套男二攪到我仲 ...

細路係現任王的最年幼的細佬(但呢個年幼細佬係正室王后生的),男二係現任王的侄仔(即係現任王弟弟嘅仔),歷史係男二推翻了現任王成為下任王(仁祖),流放了現任王和現任王的嫡子(男主)

侯爵府

回覆樓主:

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珊瑚宮

Fion_Chan 發表於 19-10-23 12:43

細路係現任王的最年幼的細佬(但呢個年幼細佬係正室王后 ...
仲以為男主會做王

珊瑚宮

男二咁樣突變, 好難接受, 女主想殺王, 你地覺得男二知唔知?

侯爵府

Pollyowen 發表於 19-10-23 14:30
男二咁樣突變, 好難接受, 女主想殺王, 你地覺得男二知唔知?

我估男二知

子爵府

Pollyowen 發表於 19-10-23 14:30

女主同男二細個有婚約, 咁女主其實一早知道男二的身份?

侯爵府

fanny590 發表於 19-10-23 15:22
女主同男二細個有婚約, 咁女主其實一早知道男二的身份?

女主係應該知男二身份,但男二有為王嘅野心就未必知

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Pollyowen 發表於 19-10-23 12:23
13, 14我未睇, 只係見男二冇啦啦由一個好人, 變左殺左人, 反差咁大, 仲以為自己睇漏左d咩野, 王身邊個幫手 ...

男2 好恐怖

珊瑚宮

mcyw888 發表於 19-10-24 17:17
男2 好恐怖
係啦, 突變

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Fion_Chan 發表於 19-10-16 08:12
有人在看嗎?昨晚那一集太刺激了……先放幾張海報圖
男一出道都似睇戲喎, 幫警察捉賊拎好市民獎

侯爵府

cattz288 發表於 19-10-25 01:50
男一出道都似睇戲喎, 幫警察捉賊拎好市民獎

讀大學時在便利店見到持刀賊打劫收銀,悄悄打電話報警,再尾隨個賊等警察來捉,之後上了電視新聞台拎好市民獎,然後有經紀公司睇了新聞睇中簽咗佢。16年出道,出道前已服兵役

侯爵府

回覆樓主:

1992年,27歲嘞
https://weibointl.api.weibo.cn/share/98977954.html?weibo_id=4430709844436063

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Fion_Chan 發表於 19-10-25 09:10
讀大學時在便利店見到持刀賊打劫收銀,悄悄打電話報警,再尾隨個賊等警察來捉,之後上了電視新聞 ...

咁早服兵役呢? !

珊瑚宮

Fion_Chan 發表於 19-10-25 09:10
讀大學時在便利店見到持刀賊打劫收銀,悄悄打電話報警,再尾隨個賊等警察來捉,之後上了電視新聞 ...
早D當完兵, 可以拍好多劇

伯爵府

回覆樓主:

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Pollyowen 發表於 19-10-25 09:44
早D當完兵, 可以拍好多劇

首頁
56789...17

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊