懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

37wk 2 day 了, 呢兩日個肚成日陰住痛...又好硬...(又唔係好規律, 但係有時一晚痛完第2朝又痛, 下午又痛甘樣...)

然後d 分泌都係一樣甘多, 但有時就有好少好少既粉紅色...

係咪就生得啦?

到底係痛到咩程度先應該入院呢?

大宅

如見到粉紅 or見紅

我建議你盡快見醫生或去番你準備生BB的醫院喇

bb女~10月12日出左世喇 ^^體重 7.4磅
天鈴 6 個月大 ~ 重 8.25 kg
天鈴一歲大 ~ 重 9.97 kg
天鈴歲半大 ~ 重 11.8 kg
天鈴5歲大了~ 重 46磅 ! 將會升小一了

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kelly~kelly 於 09-5-15 19:38 發表
如見到粉紅 or見紅

我建議你盡快見醫生或去番你準備生BB的醫院喇

但真係得好細達...(好似一滴左右)

同埋我聽d 人講如果你度數未開/未穿胎水佢都會叫你返屋企....

p.s. 穿左水係咪call 白車好d, 如果好痛又可唔可以call 白車

大宅

403,已見紅多日(就來一星期)分泌都係一樣甘多+紅色+痛又好硬(半小時、15min5min都不定)

B都未捨得出黎,現在返屋企....等生!

大宅

見紅一個星期都唔幫你催生?
原帖由 咩咩聲(仔仔) 於 09-5-16 01:09 發表
我40周3日,已見紅多日(就來一星期),分泌都係一樣甘多+紅色+痛又好硬(半小時、15min、5min都不定)

阿B都未捨得出黎,現在返屋企....等生!
[/ult]

大宅

已約下星期三摧生,(如果仍未有動靜的話!)現在好鬼辛苦呀!非常痛又好硬

大宅

好媽媽勳章

原帖由 咩咩聲(仔仔) 於 09-5-16 01:09 發表
我40周3日,已見紅多日(就來一星期),分泌都係一樣甘多+紅色+痛又好硬(半小時、15min、5min都不定)

阿B都未捨得出黎,現在返屋企....等生!

即係你去左e院佢地又叫你返屋企等生?!

你d 痛係咪不停甘痛...? 我就有時會停甘lor...

p.s. 加油忍埋佢呀, 我信你阿b 應該快出世架啦!!!

洋房

唔知大家可唔可幫我解答呢? 我昨晚見紅, 仲有15分鐘收縮一次, 但係個肚唔. 今日收縮既情況就間中一次, 但仍然唔. 醫生叫我一痛就去醫院. 咁既情況係咪正常呢? BB大既幾時出來?

複式洋房

會有假肚痛, 不過穩陣d 打電話問下醫生啦.

原帖由 vianna_ho 於 09-5-17 21:18 發表
唔知大家可唔可幫我解答呢? 我昨晚見紅, 仲有15分鐘收縮一次, 但係個肚唔痛. 今日收縮既情況就間中一次, 但仍然唔痛. 醫生叫我一痛就去醫院. 咁既情況係咪正常呢? BB大既幾時出來? ...

首頁

尾頁

跳至