想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位JM你好,本人剛在35歲在愛群做ivf, 剛剛響十月九日放了Day 5 胎一顆,(已pass PSG),翁叫我今日可以偷跑,後日驗HCG和P4兩項血液。於是我今早6點偷驗了一次,只有一條線!!!我真係忍唔住立刻爆喊。因為呢幾個月每一次去台灣我都心驚膽跳,經歷過機埸罷工爭d打曬針取唔到卵。到步之後八號風球,地震,再機場關閉返唔到香港。然後就是等待pgs結果.....直到放胎前夕,再遇上交通癱瘓,爭啲去唔到機場,好彩最後順利去到愛群,點知抽血報告話我有血栓問題,即刻打了兩支肝素。(續)

複式洋房

TLee2004 發表於 19-10-16 10:24
各位JM你好,本人剛在35歲在愛群做ivf, 剛剛響十月九日放了Day 5 胎一顆,(已pass PSG),翁叫我今日可以偷 ...

幸好最好順利值入,而值入後的抽血報告血栓去返正常水平內,唔洗再打肝素。翁告訴我胚胎生長不錯,有8成機會成功的。聽到翁咁講,我仲滿懷希望等待寶寶降臨。好可惜嘅係今日是值入Day5囊胚後的第7天(其實不確定是計第6/ 7天,因為是在上星期三中午值入的)。我今早驗紅d 同綠d,只等了一分鍾看到一條缐就把紅d 綠d掉了。之後我在其他平台看過一些JM說,可能要等一段時間才看到一條淡淡的線。我才想會唔會我仲有機會。希望明天驗血有轉機!

男爵府

TLee2004 發表於 19-10-16 10:48
幸好最好順利值入,而值入後的抽血報告血栓去返正常水平內,唔洗再打肝素。翁告訴我胚胎生長不錯,有8成機 ...

植入後第6/7日一分鐘綠D 絕對唔會有野睇!JM 仲有機會!

複式洋房

honeybid2 發表於 19-10-16 11:01
植入後第6/7日一分鐘綠D 絕對唔會有野睇!JM 仲有機會!

我紅d都係冇野睇呀不過聽完你咁講我個心舒服好多!謝謝你希望聽日驗血hcg過關啦

大宅

我放day 5胎,day 7係幻覺控
Day 8灰控,Day 9淺淺粉紅控

Day 12驗血confirm

祝好孕,唔好太灰心

男爵府

TLee2004 發表於 19-10-16 11:12
我紅d都係冇野睇呀不過聽完你咁講我個心舒服好多!謝謝你希望聽日驗血hcg過關啦
...

唔好用紅D 驗孕啦,始終綠D 先係驗孕用,祝好孕!

複式洋房

honeybid2 發表於 19-10-16 13:22
唔好用紅D 驗孕啦,始終綠D 先係驗孕用,祝好孕!

收到

複式洋房

xanexane 發表於 19-10-16 12:51

多謝你

Day 7已經有控好快啊
請問你day 12 計唔計埋胚胎生長去到day5 嗰5日架?

別墅

其實植入7日已經可以抽血驗HCG,不如去驗血啦。

大宅

唔洗咁快灰心 我10月8號植入D6 都未偷驗得 我等星期五 夠10日先偷驗 祝大家都順利

複式洋房

bhabes 發表於 19-10-16 14:20
其實植入7日已經可以抽血驗HCG,不如去驗血啦。

已經約左明天驗血了。翁說今天可以偷跑,所以忍唔住今早偷跑了。我還是把希望寄托在明天吧!

複式洋房

QHoneyQ 發表於 19-10-16 14:20
唔洗咁快灰心 我10月8號植入D6 都未偷驗得 我等星期五 夠10日先偷驗 祝大家都順利
...

你好! 大家值入時間好近喎,只係爭一日。本身翁也是叫我星期五驗血,但我要就c6工作,想聽日驗。愛群覆左聽日驗也可以。希望聽日有驚喜的結果。

預祝你星期五有好消息,祝好孕,寶寶痴實

大宅

xanexane 發表於 19-10-16 12:51

請問你 bingo 有著床血嗎?

大宅

TLee2004 發表於 19-10-16 13:37

多謝你

放胎當日計Day 0 ga

大宅

Emily1201 發表於 19-10-16 16:54
請問你 bingo 有著床血嗎?

沒有呀,直至到依家就快12wk了,都冇流啡,也沒有作嘔。
不過好記得放胎後第3晚零晨肚痛痛醒咗,維持咗十幾分鐘,就唔知係咪著床呢

複式洋房

xanexane 發表於 19-10-16 16:58
放胎當日計Day 0 ga

明白晒!唔該晒你呀咁我十月九日值入,今日應該係day 7。對嗎?

Btw, 恭喜你呀!希望寶寶繼續痴實到出細祝好孕

大宅

TLee2004 發表於 19-10-16 17:01
明白晒!唔該晒你呀咁我十月九日值入,今日應該係day 7。對嗎?

...

係呀,祝你聽日有好消息上嚟報喜

別墅

TLee2004 發表於 19-10-16 10:48
幸好最好順利值入,而值入後的抽血報告血栓去返正常水平內,唔洗再打肝素。翁告訴我胚胎生長不錯,有8成機 ...

綠d應該唔會咁快睇到呀
驗血最準!

複式洋房

Miffywsc 發表於 19-10-17 18:20
綠d應該唔會咁快睇到呀
驗血最準!

驗血出咗了,hcg只有5.7, 黃體酮卻97。台灣嗰邊收到報告之後加多左偉哥份量比我,由原先一日兩粒變成一日三粒,其他藥不變繼續食。加偉哥係希望我增加血液循環,嘗試令懷孕指數提升返。星期六要再驗血。唔知各位jm 有冇好似我咁,食完偉哥嗰幾個鐘會wing wing地有小小頭痛同埋d血沖上腦咁嘅feel.
Hcg 指數咁低我收到報告忍唔住喊左出來。其實我都打定輸數,不過我都會盡力努力埋呢兩日,睇下可唔可以令佢回心轉意痴返實我。

大宅

TLee2004 發表於 19-10-17 20:00

驗血出咗了,hcg只有5.7, 黃體酮卻有97。台灣嗰邊加多左 ...

我都係瑋哥呀!大家等消息^_^

首頁

尾頁

跳至