美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

前幾天去了皮膚科醫生度打疣,因為眼周圍都幾多, 但最後醫生檢查後發現我眼四周圍的只是汗管瘤, 她說如果用CO2 Laser只可打好表面,只會平少少同有機會令佢增新更快更大粒,因汗管瘤要留得好深才可清到,我都幾大粒都近眼,或許會有好大的疤同返發的機會都好大都快,所以都叫我如果唔太介意就唔會搞,係同內分泌,遺傳,皮脂增新有關的。 最後我只打了面小小,頸,胸,肚的疣,收費萬七元,一月後再覆診。 大家有沒有打過汗管瘤經驗,因我年紀唔細,怕新陳代謝慢,如果有一個疤同洞應該都幾難復原,見有人試做熱氣化,請問可脫汗管瘤嗎?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

hahawin 發表於 19-10-16 11:05
前幾天去了皮膚科醫生度打疣,因為眼周圍都幾多, 但最後醫生檢查後發現我眼四周圍的只是汗管瘤, 她說如果用C ...

我都有好多汗管瘤,疣只是少少,若去找醫生用C02脫好貴又脱不到預期效果,我在美容院,用熱能氣化脱,清得晒

禁止訪問

禁止訪問

大宅

kachunma 發表於 19-10-17 21:54
我都有好多汗管瘤,疣只是少少,若去找醫生用C02脫好貴又脱不到預期效果,我在美容院,用熱能氣化脱,清得 ...

咩美容院?幾錢,可pm我嗎?謝謝

大宅

MomKim 發表於 19-10-18 15:21
汗管瘤都係用CO2~! 不過同wart 一樣, 都係久唔久要做. 都係根治唔到.

但醫生話CO2要做到皮膚好底層,傷口會好大,復原時間耐,你會嗎?

禁止訪問

男爵府

2023年兔年勳章

我都有汗管瘤,已經十幾年。
睇左幾個專科醫生都叫我唔好搞佢。
我有個5X既同事N年前做過,結果做完仲衰過唔做,佢都叫我唔好做。

大宅

hahawin 發表於 19-10-16 11:05
前幾天去了皮膚科醫生度打疣,因為眼周圍都幾多, 但最後醫生檢查後發現我眼四周圍的只是汗管瘤, 她說如果用C ...
其實留年我也想分享,但太忙了!有心唔怕遲,希望大家可以試下,需然未必個個適合也可以參考一下。

我也是有汗管瘤同疣,尤其汗管瘤係上下眼皮,上權骨,太陽穴,分佈散而密,有些更是一堆堆的。留年3月终於的起心肝去醫生打CO2 。兩個幾星期後,真的乾淨得七七八八,當時真的好開心,好像還剩有一點點紅印。可惜keep唔夠6個月,又再出返,範圍也是一様,好彩醫生肯為我免費補打但提醒會反發的。

醫生一路打,一路提點我皮膚如用油卸妝,之後要用BHA 或AHA洗面;多做家用peeling。自始之後,我從新改用洗面膏含有BHA 同AHA,又一個星期兩至三次用Gel plus 在家peel,一個月去一次美容院做Aqua peel,真的有好轉。至今需然仍然有生但數量真的少了很多。有時候偷懶真的好快出返,但勤力D敷返 gel plus 就有好轉!每次敷gel plus 在上下眼皮,好刺激好吉,唯有忍住吹風扇仔,當你見到成效,真的好開心!希望大家可以參考一下,純分享!

別墅

NgaHangLam 發表於 19-10-17 18:26
我未試過熱氣化,都係用CO2脫疣
我去個間脫得幾好,同埋有得claim錢
樓主小心身體啊, 脫完又生返好麻煩:laugh ...

你整左幾錢呀~?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

kachunma 發表於 19-10-17 21:54
我都有好多汗管瘤,疣只是少少,若去找醫生用C02脫好貴又脱不到預期效果,我在美容院,用熱能氣化脱,清得 ...

咩美容院?幾錢,可pm我嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至