自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

別墅

朋友係公司入面既中級管理層,而佢老婆就係公司既高層管理層,朋友份糧出幾錢、黎緊幾時放大假、幾點番工放工等等………..佢老婆都係掌握全面資訊 。佢老婆幫佢生落三位千金,但我朋友一心想去俄羅斯搵代母生個混血兒(指明要仔),成個過程大概要20萬,佢仲打算生左之後就帶佢番黎讀國際學校,係屋企附近租間屋同搵賓賓照顧個小朋友,到個小朋友咁上下大時(18歲),就帶住個仔去泰國打理一間佢用假身份開既蚊型酒店。

別墅

回覆樓主:

因為各種原因佢儲落黎既錢只可幾放係屋企,點知今日個工人報串比太太聽,當場人贓並獲,佢老婆話佢自己收埋咁多現金一定係想做壞事,即場又要生又要死,佢外母到三個女到個工人都企係佢老婆果邊。佢老婆仲話,我睇到你咁緊都仲可以有自己私己錢,如果你唔從實招來資金來源,咁做夫妻落去仲有咩意思?

別墅

回覆樓主:

我有問過我朋友點解唔用D錢同佢老婆生個仔,佢話同佢老婆生仔又好女又好,都只會變成佢老婆既仔女,而唔係自己個仔女。

我見佢今日食中午都只係點最平既,就知道佢死心不息。

別墅

ShigeoTokuda 發表於 19-10-16 16:15
  朋友係公司入面既中級管理層,而佢老婆就係公司既高層管理層,朋友份糧出幾錢、黎緊幾時放大假、幾點番 ...

哇佢的做法都好特別

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我就咁聽:你個朋友好自私,只係為自己諗。 不論錢,生多個BB,諗法係(自己個BB),帶佢去泰國

JD930    發表於 19-10-17 16:11

男爵府

搞咁多嘢會唔會離婚仲易啲?

別墅

莎拉公主 發表於 19-10-16 16:18
我就咁聽:你個朋友好自私,只係為自己諗。 不論錢,生多個BB,諗法係(自己個BB),帶佢去泰國 :s ...

佢成份糧都比佢老婆操控了

無個錢傍身無安全感

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ShigeoTokuda 發表於 19-10-16 16:15
我有問過我朋友點解唔用D錢同佢老婆生個仔,佢話同佢老婆生仔又好女又好,都只會變成佢老婆既仔女,而 ...

我估咋,你朋友會唔會係有某種精神病呀?

佢講既任何野你暫時都唔好太相信,包括佢老婆、女、外母、工人。

為佢好,不如勸佢去睇下醫生先啦。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

咁諗法勁過TBB d編劇

Whitechocolate    發表於 19-10-17 11:29
goldpiglet    發表於 19-10-16 18:57

伯爵府

回覆樓主:

個男人係咪重男輕女, 想有個仔, 個仔又喺自己控制掌握之內。

別墅

lajasmin 發表於 19-10-16 16:19
搞咁多嘢會唔會離婚仲易啲?

我都有問過 佢就話佢老婆係佢上司既上司 玩下手份工都無埋 層樓又無一半 三個女判比佢老婆機會又大 到時真正人又老 錢又無 ………………

子爵府

朋友係公司入面既中級管理層,而佢老婆就係公司既高層管理層,朋友份糧出幾錢、黎緊幾時放大假、幾點番 ...

不如直接離婚啦!橫掂係佢嘅計劃裏面都唔見得有為老婆同d女去打算! 咁佢做咩都無所謂!

別墅

咁爆??
同老婆生唔好咩?雖然混血兒好靚

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

可以離婚了!咁做夫妻有意義嗎?

複式洋房

回覆樓主:

膠味濃……

goldpiglet    發表於 19-10-16 18:57

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個係咩故仔?

子爵府

2019勳章

無言!咁做夫妻有咩意思

伯爵府

你朋友覺得呢個奇幻計劃仲行得通嘅話, 你勸佢睇下精神科醫生好喎.

男爵府

2019新春慶豚圓

第一次聽到D咁既事...

大宅

仲唔離婚,等乜?繼續做一家人都冇意思

首頁
12345...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊