論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

同印尼工人下個月搞續約
Agent收$3500,係咪貴?
同埋佢返鄉下好轉折
HK -> Singapore/KL -> 龍目島 -> 轉內陸機去Sumbawa -> 巴士

咁內陸機果程係咪都要僱主包?
機票自己買定叫agent買平d?

伯爵府

sweetmammy 發表於 19-10-16 19:25
同印尼工人下個月搞續約
Agent收$3500,係咪貴?
同埋佢返鄉下好轉折

我工人介紹果間好平,$1200搞續約,工人又唔駛畀錢。
我有包內陸機票,第一次在航空公司網頁買,第二次知道有Travel Limited買會平幾百,第三次剛剛幾日前幫姐姐訂左明年5月回印尼放假機票,我剛收到Travel Limited通知今日開始機票加價,沒有工人/小孩價錢,我之前畀晒錢就不受影響,但我奶奶個工人又要再由頭格過價。

子爵府

回覆 sweetmammy 的帖子

你工人三程機仲要轉巴士,來回冇左4日,交通津貼都double. 買机票可在skyscanner search.

子爵府

工人續約$1200, 包body check.....

大宅

ipcs 發表於 19-10-16 19:43
我有包內陸機票,第一次在航空公司網頁買,第二次知 ...

我要買好多程好煩呀
內陸機又唔知包唔包行李

大宅

tongminnie 發表於 19-10-17 22:11

咁平既?可唔可以唔搵返請佢間agent續咖?

大宅

tongminnie 發表於 19-10-17 22:09

你工人三程機仲要轉巴士,來回冇左4日,交通津貼都double. 買机票可在skyscanner ...

交通津貼逐日計?

伯爵府

sweetmammy 發表於 19-10-17 23:15
咁平既?可唔可以唔搵返請佢間agent續咖?

可以

子爵府

年中booked 星航包30kg 香港……星加坡……龍目島,中間轉机不用取行李,4程机才$27xx。 訂機票有寫內陸机包唔包行李,如冇包去程加30kg, 同工人講定回程揀15kg.(for 大行李箱)'

子爵府

$3500可能包个全面body check同保險?

大宅

可否pm 我你的agent 呀!我都是找agent 續約

大宅

tongminnie 發表於 19-10-18 10:32

年中booked 星航包30kg 香港……星加坡……龍目島,中間轉机不用取行李,4程机才$ ...

咁內陸機點訂行李?現場加?

大宅

tonightey 發表於 19-10-18 15:20
可否pm 我你的agent 呀!我都是找agent 續約

我agent $3500咁貴你都要?

子爵府

訂机票時可以每程揀加幾多kg

伯爵府

續約$2500,
好似有包body check.
點解有$1200咁平?

別墅

tongminnie 發表於 19-10-17 22:11

可否pm?菲傭可以嗎?

子爵府

angelashanice 發表於 19-10-19 01:27
可否pm?菲傭可以嗎?

不能,只限印。之前揾过菲最平$1600,但不包body check(可以揀唔做檢查),我亦試过 工人自己去攪唔过千,比$200工人當bonus...用平日時間、提供交通费,最大考慮係提供僱主身份証副本。

大宅

回覆 tonightey 的帖子

求平既續約agent, 請PM 我,謝謝!

別墅

tongminnie 發表於 19-10-19 07:05
不能,只限印。之前揾过菲最平$1600,但不包body check(可以揀唔做檢查),我亦試过 工人自己去攪唔过千, ...

Thx(emoji)(emoji)

大宅

ipcs 發表於 19-10-16 19:43
我有包內陸機票,第一次在航空公司網頁買,第二次知 ...

可以pm 我邊間嗎,謝謝

首頁

尾頁

跳至