自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

maryyanyan1234 發表於 19-10-17 10:00
朝早BUFFET普遍都唔多野食

而且個人剛剛起身,通常唔食得多。所以我除了旅行, 好少會食早餐Buffet~

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

maomaofafa 發表於 19-10-17 11:40
呢間嘢真係麻麻地,最大優點應該係六歲以下小朋友唔使畀錢。上次我帶咗三個小朋友去食dinner buffet。再用o ...

JM你一大三小又真係去得過

可能係間餐廳裝修問題,感覺麻麻地,唔覺得似係酒店

我C6一去到就話係B6旅行團餐,好鬼掃興

水晶宮

199707100304 發表於 19-10-17 11:42
而且個人剛剛起身,通常唔食得多。所以我除了旅行, 好少會食早餐Buffet~

我一早都可以食好多

之前係cheap cheap 北角城市花園酒店個早餐buffet感覺感覺好d

人地半價後約$100咋,有驚喜... 有燒菠蘿

侯爵府

ash_yehyeh 發表於 19-10-17 11:43
JM你一大三小又真係去得過

可能係間餐廳裝修問題,感覺麻麻地,唔覺得似係酒店

唔係呀嗰次三大三小去呀 一大三小湊死我咩 寧願唔食算了

咖啡廳隔離嗰間hugo’s食brunch幾好,不過星期日先有同埋要八百幾蚊一位。以前做過信用卡半價

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ash_yehyeh 發表於 19-10-17 11:41
海逸係BK好多人讚,可能係黃埔嗰間啦

講真早餐我食過cheap cheap北角城市花園buffet,每位$100左右咋(ea ...

就係呢樹成日讚火車站果間就去試下,真心覺得食物質素cheap, 味道又普通, 以呢個價錢絕對唔值!
早餐就無研究, 因為要返工
但brunch 可試意寧谷,質素一直都keep到, 唯一唔好係貴囉

水晶宮

erciawu 發表於 19-10-17 11:36
$150
食咁嘅嘢

真係... 估唔到半價後都可以咁唔抵食

公爵府

alicemic 發表於 19-10-17 11:42
佢一直主打活龍蝦喎!tea 就唔得, 款少無咩嘢揀, 行遠啲去jw好好多!

唔記得左,太耐冇去過!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ash_yehyeh 發表於 19-10-17 11:45

我一早都可以食好多

食得是福[/smil 我年紀開始大食唔到咁多啦!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

ash_yehyeh 發表於 19-10-17 11:45

我一早都可以食好多

咁呢個1舊水, 抵啲, 啲野食都靚啲~

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

水晶宮

alicemic 發表於 19-10-17 11:47
就係呢樹成日讚火車站果間就去試下,真心覺得食物質素cheap, 味道又普通, 以呢個價錢絕對唔值!
早餐就 ...

意寧谷我地多數食晚餐,有做promotion就會去食,好味又唔貴,同埋嗰度環境都舒服嘅

金鐘d酒店真係伏味少,一般都ok

我都係聽呢度JM話Hyatt OK,可能我睇漏係dinner only 不過dinner有選擇下應該都去其他酒店算

水晶宮

199707100304 發表於 19-10-17 11:50
咁呢個1舊水, 抵啲, 啲野食都靚啲~

就係lor 都已經唔係話平就一定好差

北角cheap得黎算交到貨

Hyatt真係...

禁止訪問

翡翠宮

ash_yehyeh 發表於 19-10-17 11:52
意寧谷我地多數食晚餐,有做promotion就會去食,好味又唔貴,同埋嗰度環境都舒服嘅

金鐘d酒店真係 ...

晚餐未試過喎! 有咩食呢? 我哋中年人士夜晚唔敢食太飽,怕頂住個胃瞓唔着

水晶宮

alicemic 發表於 19-10-17 11:50
食得是福[/smil 我年紀開始大食唔到咁多啦!

都想慢慢養細d個胃,太大食除buffet外,我平時係出面食嘢好麻煩,因為一個set lunch一定唔夠飽,坐低都要semi buffet

公爵府

alicemic 發表於 19-10-17 11:47
早餐就 ...

海逸以前唔錯㗎!尋晚啱啱食完,價錢平左但質素真係差左,多cheap嘢,炒飯都兩大盆,刺身帶子限攞兩粒,鴨肝同生蠔長期排長龍等攞,但係都爆棚!

翡翠宮

ash_yehyeh 發表於 19-10-17 11:55
都想慢慢養細d個胃,太大食除buffet外,我平時係出面食嘢好麻煩,因為一個set lunch一定唔夠飽, ...

你仲好胃口過我後生果陣, 而家食唔到咁多, 不過淨係聽你講食經都好開心!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ash_yehyeh 發表於 19-10-16 22:08
因為我要梳洗,6:30am未到就起身

特登過海食個buffet早餐,係因為eatigo有半價,同埋有JM話呢間buf ...

印象中 k11 呢間係ok架wo

翡翠宮

littledot 發表於 19-10-17 11:55
海逸以前唔錯㗎!尋晚啱啱食完,價錢平左但質素真係差左,多cheap嘢,炒飯都兩大盆,刺身帶子限攞兩粒,鴨 ...

佢都唔係而家先差, 起碼差咗5,6年!因為朋友關係呢幾年期間都間中去食下, 一次比一次差,魚生唔新鮮甜品選擇少味道普通過普通, 熱葷水準仲差過紅煙窗,但啲朋友仲覺得佢好正, 可能情義結係青春嘅痕跡啩!

水晶宮

alicemic 發表於 19-10-17 11:54
晚餐未試過喎! 有咩食呢? 我哋中年人士夜晚唔敢食太飽,怕頂住個胃瞓唔着
...

價錢忘記,係HSBC promotion,3個course好似$800咁上下 ,但食物選擇全部好啱胃口

首頁
12345...8

尾頁

跳至