夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 兔兔123 的帖子

禁如果係禁,佢留係我身邊係為左責任而唔係愛,我係咪應該放佢走?

男爵府

anniesakam 發表於 19-10-18 16:18

禁如果係禁,佢留係我身邊係為左責任而唔係愛,我係咪應該放佢走? ...

呢個問題只有你自己答到~你覺得放生佢你會開心點嗎?

大宅

禁如果係禁,佢留係我身邊係為左責任而唔係愛,我係咪應該放佢走? ...

其實點都要同佢傾清楚先,由佢嘅說話,你就會知道,究竟佢係為咗責任,定係仲係愛你。我老公出軌,都係天網恢恢,比我知道,仲要出咗軋三年,俾我知道,立即同佢攤牌,又跪又求,仲話之前已經同個女人分手,但係個女人死都唔肯,我而家都唔知點做,順其自然吧

大宅

樓主真的先想想自己想唔想離婚,不要衝動,不用立刻爆佢。另一方面,就佢對你的態度改變,你有沒有同佢傾過?當然,你而家會知道原因,但你有沒有問下佢?
男人有小三,一定係自私,但如果佢肯斷,你又是否能接受
呢段期間,比多d野佢做囉,等佢冇太多時間。諗清楚先,自己想怎樣,同埋你C6的性格,只有你最清楚,若男人未定性,不負責任,留下也冇用。

翡翠宮

咁要你自己諗
個個性格吾同

禁止訪問

大宅

回覆 jeremylui83 的帖子

係,揾得第二個已係唔愛。我就係曾原諒以為會變,最後完來係一直無斷,佢最愛係自己。小朋友同我唔會珍惜,都心死時,就會有決心離開

子爵府

Jm,你都算忍得。唔即刻爆佢!
個女人都知佢有老婆有仔女?
我覺得,其實佢玩得咁小心,但又對你咁冷淡,佢自己都係想做齊人,佢其實唔想離婚,但小三個邊佢唔會斷!

睇你自己想唔想離婚,如果你都下定決心既咪爆佢囉,睇佢有咩理論囉,其實拖落去,你只會越來越辛苦

複式洋房

回覆 crystal5142000 的帖子

其實都唔知係仲愛,習慣左佢係身邊,唔甘心,但亦都係唔想無左個完整嘅家庭。我清楚佢,知道我唔出聲佢實唔會開口講離婚。我認同你講佢想齊人,維持住我呢邊既親情,維持住同小三既愛情。我都唔知可以點。

男爵府

我都覺得天意要俾你知,個天一定有方法令你知道
我亦曾試過你咁嘅局面,c6不捨頭家但又心繫小三,但當諗到要同人分享老公,我即刻火燒心,更不願離婚都唔想委屈自己
經過今次背叛,我學識女人要先愛錫自己,才有能力去愛人
Jm今日條路可能會好難行,只要捱得過又有另一片天

子爵府

anniesakam 發表於 19-10-19 22:41

其實都唔知係仲愛,習慣左佢係身邊,唔甘心,但亦都係唔想無左個完整嘅家庭。 ...
唔甘心其實真係心魔來,我覺得你唔出聲反而你自己最痛苦,或者等多陣,我相信你都會忍唔到要爆佢。
同人分半個男人,就算比到你,你自己都唔想要啦!

伯爵府

anniesakam 發表於 19-10-19 22:41

其實都唔知係仲愛,習慣左佢係身邊,唔甘心,但亦都係唔想無左個完整嘅家庭。 ...

唔係維持這邊的親情!而係唔想背負「棄糟糠」「世紀賤男」之名!在親戚朋友之中要比人話,佢都不是味兒,所以你唔離,佢都唔開口離

大宅

clyl03 發表於 19-10-20 09:04
唔係維持這邊的親情!而係唔想背負「棄糟糠」「世紀賤男」之名!在親戚朋友之中要比人話,佢都不是味兒, ...

認同,很多出軌老公都是這樣

複式洋房

回覆 積極的人 的帖子

其實我好亂有時一個念頭覺得離咪離囉有咩禁大不了
有時又一下子諗唔捨得佢同埋頭家
有時又一下子諗,我不如就同個女人攤牌玩大佢
但有時又驚一攤就無彎轉

大宅

anniesakam 發表於 19-10-20 17:00
回覆 積極的人 的帖子

你有冇屋企人或者朋友可以同你傾下?因為我之前好傻,諗住自己可以處理,但係原來呢啲事,一定要屋企人嘅支持同分析,先可以作出一啲決定

大宅

回覆 積極的人 的帖子

我始終都覺得,你同你老公講清楚,唔好估估下,起碼自己心安理得,知道下一步要點做,好過而家咁,日日都提心吊膽,祝福你可以捱得過,記住,你還有可愛的小朋友嘅支持

大宅

clyl03 發表於 19-10-20 09:04
唔係維持這邊的親情!而係唔想背負「棄糟糠」「世紀賤男」之名!在親戚朋友之中要比人話,佢都不是味兒, ...

不能同意更多!!
這些男人沒有勇氣承認自己的錯,就一直拖拖拖,等女人自己頂唔順開聲提出離婚。

大宅

回覆 積極的人 的帖子

既然你心裏的方向未明,一定要冷靜處理!做一D你會佔上風嘅動作,離與不離都好,希望做到決定權在你手!

大宅

derrylkw 發表於 19-10-17 18:10
會唔會只係普通出去玩?即係無sex

應該照實同佢傾,問清楚先再下決定

有無咁單純

男爵府

除左攤牌,我稔唔到咩
不過要先處理好自己情緒
同埋最好約在餐廳傾
係屋企好易爆大獲
樓主,保重哩.....

首頁